woensdag 20 februari 2013

Leopard cake

Een Luipaard cake! Een nieuwe techniek om een luipaard print effect te creëren in je cake! Ik heb gebruik gemaakt van een kleine rechthoekige bakvorm in plaats van een ronde. Om te kijken of het ook hetzelfde effect geeft. Enne het is gelukt! Het is mooi geworden.

Hieronder vind je het recept en foto´s met bijschrift.


Ik zal de volgende keer deze techniek in de cupcakes toepassen! ook andere kleurtjes uitproberen. Het lijkt me leuk!Verdeel het beslag over drie kommetjes. Schep 1 volle eetlepel beslag in een kom, doe een paar druppels rose wilton kleurstof bij. In een andere kom schep 3 volle eetlepels beslag en doe 1 eetlepel cacaopoeder bij.


Doe de helft van het wit beslag in de bakvorm en de helft in de spuitzak. Vul de spuitzakken met het overig beslag en knip het topje eraf.


Strijk het beslag uit in de bodem ensSpuit hierop slierten chocolade beslag.vervolgens fuchsia slierten spuiten bovenop de chocolade slierten.Bedek met chocolade beslag (volgens mij heb ik te veel chocolade beslag gespoten, dus de volgende keer wat minder zodat de slierten niet te dicht bij elkaar komen). zorg ervoor de de slieren niet te dicht bij elkaar komen. Spuit het resterend beslag tussen de chocolade slierten. Bedek het geheel met beslag en plaats in de oven.


Het recept:

115 gram ongezouten boter, kamertemperatuur
130 gram suiker
3 grote eieren
1 theelepel vanille-extract
200 gram voor alle bloem
1 1/2 theelepels bakpoeder
1/4 theelepel zout
60 ml melk


3 spuitzakken
Meng bloem, bakpoeder en zout in een kom. zet apart!


Rose kleurstof
1 eetlepel cacaopoeder

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de boter met de suiker  met een handmixer voor 2-3 minuten tot dit licht en luchtig is. Doe de eieren één voor één bij. Goed mengen na iedere toevoeging. Doe vanille extract bij.
Voeg 1/3  bloem toe en blijf mixen, doe 1/2 melk bij dan weer bloem. Dus 3 keer bloem en 2 keer melk.
Bak voor 30-35 minuten

1 opmerking:

  1. It's so beautiful!!
    I love colors in food, especially desserts :)
    It looks a bit like my Owl-Bread
    I think I'm gonna try this soon

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...