Geen zin in zoet? Probeer eens deze heerlijk hartige cupcake met roomkaas topping. Ze zijn klein, zien er super mooi uit en mogen niet bij een high tea ontbreken.
Recept voor 12 hartige cupcakes
250 gram (2 cups) bloem
1 eetlepel suiker
1 eetlepel gedroogde peterselie of koriander
1 eetlepel gedroogde rozemarijn
2 theelepels bakpoeder
½ theelpel zout
180 ml (¾ cup) melk
55 gram roomboter, koud
1 ei
40 gram geraspte kaas
Roomkaas Topping
200 gram roomkaas
1 eetlepel gedroogde peterselie (optioneel)
Cherry tomaatjes voor garnering
Verwarm de oven voor op 180 graden
Laat de cupcakes afkoelen en maak ondertussen de topping. Meng de gedroogde peterselie met de roomkaas. Bestrijk de afgekoelde, hartige cakejes met de roomkaas. Leg er een cherry tomaatje op en versier ze met wat peterselie.
250 gram (2 cups) bloem
1 eetlepel suiker
1 eetlepel gedroogde peterselie of koriander
1 eetlepel gedroogde rozemarijn
2 theelepels bakpoeder
½ theelpel zout
180 ml (¾ cup) melk
55 gram roomboter, koud
1 ei
40 gram geraspte kaas
Roomkaas Topping
200 gram roomkaas
1 eetlepel gedroogde peterselie (optioneel)
Cherry tomaatjes voor garnering
Verwarm de oven voor op 180 graden
- In een grote kom meng je de eerste 6 ingrediƫnten samen.
- snij de boter in hele kleine stukjes, doe de geraspte kaas erbij
- ei en melk in een kom mengen
- doe boter en kaas en ei-melk mengsel bij de droge ingrediƫnten en meng alles door elkaar met een handmixer
- doe een eetlepel beslag in ieder cupcake vormpje.
- bak voor 15-17 minuten
Laat de cupcakes afkoelen en maak ondertussen de topping. Meng de gedroogde peterselie met de roomkaas. Bestrijk de afgekoelde, hartige cakejes met de roomkaas. Leg er een cherry tomaatje op en versier ze met wat peterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!