donderdag 9 mei 2013

Hartige cupcakes

Geen zin in zoet? Probeer eens deze heerlijk hartige cupcake met roomkaas topping. Ze zijn klein, zien er super mooi uit en mogen niet bij een high tea ontbreken.



Recept voor 12 hartige cupcakes

250 gram (2 cups) bloem
1 eetlepel suiker
1 eetlepel gedroogde peterselie of koriander
1 eetlepel gedroogde rozemarijn
2 theelepels bakpoeder
½ theelpel zout
180 ml (¾ cup) melk
55 gram roomboter, koud
1 ei
40 gram geraspte kaas

Roomkaas Topping

200 gram roomkaas
1 eetlepel gedroogde peterselie (optioneel)
Cherry tomaatjes voor garnering



Verwarm de oven voor op 180 graden

  • In een grote kom meng je de eerste 6 ingrediĆ«nten samen.
  • snij de boter in hele kleine stukjes, doe de geraspte kaas erbij
  • ei en melk in een kom mengen
  • doe boter en kaas en ei-melk mengsel bij de droge ingrediĆ«nten en meng alles door elkaar met een handmixer
  • doe een eetlepel beslag in ieder cupcake vormpje.
  • bak voor 15-17  minuten

Laat de cupcakes afkoelen en maak ondertussen de topping. Meng de gedroogde peterselie met de roomkaas. Bestrijk de afgekoelde, hartige cakejes met de roomkaas. Leg er een cherry tomaatje op en versier ze met wat peterselie. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...