woensdag 6 januari 2016

Kalinti als snack


 
Kalinti of caliente is een soort platbrood gemaakt van kikkererwtenmeel. In het noorden van Marokko wordt deze als snack en als straatvoedsel gegeten. In stukjes of puntjes geserveerd en uit de hand gegeten. Om kalinti te bakken, heb je een ronde vorm van ongeveer 30 cm nodig of een ovenschotel. De bedoeling is in ieder geval dat je een platbrood bakt, dat aan de buitenkant knapperig is en een korstje heeft, maar dat van binnen smeuïg blijft. Lekker! De kinderen zijn er hier ook dol op.
  


Ingrediënten 

250 gram kikkererwtenmeel
1 ei
120 ml zonnebloemolie
1 theelepel zout
1,5 liter water

Garnering 

zout
komijnpoeder
chilipoeder

Verwarm de oven voor op 220°C graden.

  • Doe het kikkererwtenmeel samen met zout, zonnebloemolie en ei in een beslagkom. Maak een kuiltje in het midden en roer het water er beetje beetje doorheen. Je zult merken dat er snel klontjes in het beslag ontstaan, dus goed blijven roeren.
  • voeg al roerend het water beetje bij beetje toe. Je zult merken dat er snel klontjes in het beslag ontstaan, dus goed blijven roeren.. Vet een ovenschotel in met 1 el zonnebloeolie. 
  • Schenk het beslag uit in de vorm en manoeuvreer de bakvorm voorzichtig richting oven. Pas op, het beslag is heel dun en kan makkelijk over de rand van je vorm klotsen.
  •  Bak kalinti ongeveer 55 minuten op 220°C of tot de massa een vaste vorm heeft gekregen en zet de oven daarna op de grillstand zodat de bovenkant van kalinti een mooi bruin korstje krijgt, ongeveer 10 minuten. Neem de vorm uit de oven en bestrooi deze rijkelijk met versgemalen komijnpoeder en zout of chilipoeder .

 

Hieronder vind je een paar foto's van de enige echte kalinti uit het noorden van Marokko.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...