donderdag 17 maart 2016

Hazelnoot en kaneel havermoutkoekjes


Dit is mijn eerst koekjes recept met havermout! Mijn voorkeur gaat altijd uit naar koekjes met chocolade, chocolade en nog meer chocolade :). Maar nu ik deze havermoutkoekjes heb gemaakt moet ik wel zeggen dat deze heerlijk zijn. Knapperig van buiten en lekker zacht van binnen. De geroosterde hazelnoten zorgen voor een extra krokante bite. perfect! Deze zijn een van mijn favoriete koekjes geworden. Koekjes zonder chocolade zijn ook heerlijk dus!..


Recept voor 18-20 koekjes


Ingrediënten

113 gram roomboter
100 gram suiker
100 gram basterdsuiker
1 theelepel vanille extract
1 ei
130 gram bloem
1 theelepel kaneelpoeder
1/2 theelepel nootmuscaat
Snufje zout
1/2 theelepel baksoda
110 gram haver vlokken
100 gram rozijnen 
100 gram hazelnoten, geroosterd

  • Meng de boter en de suikers goed met een mixer.
  • Voeg het ei en vanille extract toe en meng tot licht en luchtig mengsel.
  • Zeef bloem, baksoda, kaneelpoeder, notenmoscaat en zout boven een andere kom.
  • Spatel de droge ingrediënten door het boter mengsel.
  • Voeg havervlokken, hazelnoten en krenten toe.
  • Maak een grote bal van het deeg, bedek met plasticfolie en plaats deze 1 uur in de koelkast. 
Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Haal het deeg uit de koelkast.
  • Maak balletjes van het deeg en leg deze op een bakplaat bedekt met bakpapier. 
  • Druk de balletjes een beetje plat.
  • Bak de koekjes in 10-12 minuten tot de randjes goudbruin zijn. Niet te lang bakken anders zijn de koekjes niet meer chewy van binnen. 


1 opmerking:

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...