donderdag 14 februari 2013

Mandarijn & Ananas cake

Een verfrissende zomers toetje!!







Ingrediënten

200 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
200 gram suiker
250 gram bloem
1/2 theelepel zout
2 theelepels bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
60 ml melk, op kamertemperatuur
4 eieren
1 blik mandarijnen

Topping

1 zak vanille puddingpoeder
1 blik ananas (495 gram)
2 eetlepels poedersuiker (naar smaak)
200 ml slagroom (koud)
mandarijnen voor garnering

verwarm de oven voor op 180 graden. beboter de  lasagnaschaal en bestuif deze met bloem. Zeef de bloem en bakpoeder 2 keer en zet deze opzij.

Mix in een beslagkom de boter en suiker voor ongeveer 3 minuten tot een smeuïg geheel. Doe de eieren een voor een bij. Voeg vanillesuiker, mandarijn jus en melk. Doe Bloem bij en meng alles samen.

Doe de mandarijnen bij en mix een beetje tot de mandarijnen gebroken zijn. giet in de bakvorm en bak voor 25- 30 minuten.

Als de cake helemaal afgekoeld is. Meng in een beslagkom de ananas jus met puddingpoeder. Doe de poedersuiker bij. Voeg de slagroom aan toe en klop samen luchtig. Als laatst de ananas stukjes erbij doen.
Verspreid de ananas topping over de cake en doe het minstens 2 uur in de koelkast.

Haal de taart een uur voor gebruik uit de koelkast.





Bron: Cupcakes with sprinkles



donderdag 31 januari 2013

Sinaasappel muffins

Het Sinaasappel week!


1 sinaasappel, ontpitten en in stuken snijden  (niet schillen)
½ cup vers sinaasappelsap
1 grote ei, op kamer temperatuur
½ cup boter en olie, gemengd
1 ¾ cups  bloem
¾ cup white sugar
1 tsp bakpoeder
1 tsp baksoda
snufje zout
1 theelepel vanille extract
walnoten (optioneel)

verwarm de oven voor op 200 C. Je krijgt ongeveer 16 muffins.

  • Pureer de stukjes sinaasappel in de blender met de sinaasappelsap.
  • Doe ei, olie-boter en vanille extract in de blender en meng alles samen.
  • in een beslag kom meng de droge ingrediënten samen en voeg in een keer de sinaasappel beslag aan toe.
  • meng met een spatel of houten lepel tot mooi beslag. Niet lang mengen!
  • vul de muffin vormpjes 2/3 en doe stukjes walnoten er bovenop (optioneel)
  • bak ze voor 20 minuten.
Laat de muffins 5 minuten afkoelen voordat je ze van de muffin bakvorm haalt.
Decoreer de muffins met poedersuiker

Bron: multinational cook

Marokkaanse Sinaasappelsalade

Vandaag een typische Marokkaanse sinaasappelsalade met kaneel en oranjebloesem water. Deze wordt meestal bij het eten geserveerd. Het is lekker en verfrissend!


3 sinaasappels, dik schillen
2 eetlepels oranje bloessem (l´eau de fleur d' orange)
1 theelepel kaneelpoeder
1 eetlepel suiker

Snijd de sinaasappels in plakken en verdeel ze over een serveerbord. Meng de suiker en oranje bloessem en besprenkel hiermee de sinaasappels plakjes. Vervolgens bestrooi ze met kaneelpoeder. Decoreer met muntblaadjes.

Laat het in de koelkast circa 1 uur marineren..

zondag 16 december 2012

Nutella brownies cupcakes

Nutella brownies cupcakes! Heb weer een makkelijk recept gevonden!
Ik geloofde mijn ogen niet toen ik las dat je maar 3 ingrediënten nodig hebt om ze te maken. Natuurlijk ben ik gelijk de keuken ingedoken om dat te gaan testen! En ja! het is waar! Je hebt maar 3 ingrediënten nodig om zulke lekkere Nutella brownies cupcakes te maken.




1 cup (280 gram) Nutella
10 eetlepels (60 gram) bloem
2 grote eieren

Meng alles goed tot een mooi beslag, schep met een ijslepel bolletjes beslag in 10-12 cupcakevormpjes en bak in een voorverwarmde oven op 180 graden ongeveer 30 minuten; doe de satéprikker test in het midden om te checken of ze gaar zijn.
I love them!

Bron: instructables

dinsdag 13 november 2012

Cake in een Mok


Heb je onverwacht bezoek gekregen?! Heb je niets lekkers thuis om aan je bezoek te bieden?
Ik heb de oplossing voor je.

Cake in een Mok, makkelijk maar ook snel! Een cake binnen 5 minuten klaar!






Ingrediënten

4 eetlepels bloem
3 eetlepels suiker
2 eetlepels cacao
¼ eetlepel bakpoeder
1 ei
3 eetlepels melk
3 eetlepels boter of olie
1/2 theelepel vanille extract
2 eetlepels chocolate chips (stukjes chocolade)
1 grote mok
Bron: 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...