donderdag 31 januari 2013

Sinaasappel muffins

Het Sinaasappel week!


1 sinaasappel, ontpitten en in stuken snijden  (niet schillen)
½ cup vers sinaasappelsap
1 grote ei, op kamer temperatuur
½ cup boter en olie, gemengd
1 ¾ cups  bloem
¾ cup white sugar
1 tsp bakpoeder
1 tsp baksoda
snufje zout
1 theelepel vanille extract
walnoten (optioneel)

verwarm de oven voor op 200 C. Je krijgt ongeveer 16 muffins.

  • Pureer de stukjes sinaasappel in de blender met de sinaasappelsap.
  • Doe ei, olie-boter en vanille extract in de blender en meng alles samen.
  • in een beslag kom meng de droge ingrediënten samen en voeg in een keer de sinaasappel beslag aan toe.
  • meng met een spatel of houten lepel tot mooi beslag. Niet lang mengen!
  • vul de muffin vormpjes 2/3 en doe stukjes walnoten er bovenop (optioneel)
  • bak ze voor 20 minuten.
Laat de muffins 5 minuten afkoelen voordat je ze van de muffin bakvorm haalt.
Decoreer de muffins met poedersuiker

Bron: multinational cook

Marokkaanse Sinaasappelsalade

Vandaag een typische Marokkaanse sinaasappelsalade met kaneel en oranjebloesem water. Deze wordt meestal bij het eten geserveerd. Het is lekker en verfrissend!


3 sinaasappels, dik schillen
2 eetlepels oranje bloessem (l´eau de fleur d' orange)
1 theelepel kaneelpoeder
1 eetlepel suiker

Snijd de sinaasappels in plakken en verdeel ze over een serveerbord. Meng de suiker en oranje bloessem en besprenkel hiermee de sinaasappels plakjes. Vervolgens bestrooi ze met kaneelpoeder. Decoreer met muntblaadjes.

Laat het in de koelkast circa 1 uur marineren..

zondag 16 december 2012

Nutella brownies cupcakes

Nutella brownies cupcakes! Heb weer een makkelijk recept gevonden!
Ik geloofde mijn ogen niet toen ik las dat je maar 3 ingrediënten nodig hebt om ze te maken. Natuurlijk ben ik gelijk de keuken ingedoken om dat te gaan testen! En ja! het is waar! Je hebt maar 3 ingrediënten nodig om zulke lekkere Nutella brownies cupcakes te maken.




1 cup (280 gram) Nutella
10 eetlepels (60 gram) bloem
2 grote eieren

Meng alles goed tot een mooi beslag, schep met een ijslepel bolletjes beslag in 10-12 cupcakevormpjes en bak in een voorverwarmde oven op 180 graden ongeveer 30 minuten; doe de satéprikker test in het midden om te checken of ze gaar zijn.
I love them!

Bron: instructables

dinsdag 13 november 2012

Cake in een Mok


Heb je onverwacht bezoek gekregen?! Heb je niets lekkers thuis om aan je bezoek te bieden?
Ik heb de oplossing voor je.

Cake in een Mok, makkelijk maar ook snel! Een cake binnen 5 minuten klaar!






Ingrediënten

4 eetlepels bloem
3 eetlepels suiker
2 eetlepels cacao
¼ eetlepel bakpoeder
1 ei
3 eetlepels melk
3 eetlepels boter of olie
1/2 theelepel vanille extract
2 eetlepels chocolate chips (stukjes chocolade)
1 grote mok
Bron: 

zondag 11 november 2012

Chocolade Donuts met Nutella ganache


Wist je dat de Donuts van de Nederlandse afkomst is?! 

We zullen het natuurlijk nooit echt zeker weten, maar er bestaat toch sterk bewijs dat de Amerikaanse donut afkomstig is van de Nederlandse oliebol (in Vlaanderen als smoutebol bekent). 

Vroeger werden in Amerika Donuts soms “olykoeken” genoemd. Die werden dus oorspronkelijk voorbereid door Nederlandse immigranten. Deze olykoeken, of fried cakes, of welke andere naam de Amerikanen deze gerechten gaven hadden oorspronkelijk geen gat in het midden. 

Hanson Gregory beweert dat hij circa 1847 de moderne donut uitvond. Vroeger toen men de deeg klonten bakten bleef het centrum van het deeg vaak nog rouw. Om dit probleem op te lossen verwijderde Hanson het centrum van de klont, zo dat er een gat in de olykoek kwam, en zo is de donut zoals we ze nu kennen ontstaan.


Ingrediënten:

2 3/4 cups bloem (355 gram)
1 cup (100 gram) cacaopoeder 
2 theelepels bakpoeder 
1/2 theelepel zout 
4 grote eieren 
1 1/2 cup (300 gram) suiker 
120 gram zure room 
3 eetlepels boter, gesmolten en afgekoeld 
olie om in te bakken

Nutella Ganache 

6 volle eetlepels Nutella, bijna 250 gram
100 ml volle room 

  • In een kom meng zure room, suiker eieren.
  • Doe de afgekoelde gesmolten boter bij. 
  • Zeef de bloem, cacaopoeder, zout en bakpoeder in een andere kom
  • Voeg de droge ingrediënten aan de natte ingrediënten toe
  • meng alles samen tot een samenhangend deeg. Het moet een beetje plakkerig en niet te droog zijn.
  •  Plaats het  gedurende 1 uur in de koelkast 
  • Verhit olie tot ongeveer 185 graden.  
  • Bestrooi het werkblad met een beetje bloem
  • rol het deeg uit tot ongeveer een 12 mm dik. 
  • Steek rondjes met een doorsnede van zo'n 65 mm uit, met een donut-uitsteker of gewoon met een glas. Steek het midden eruit, met een doorsnede van zo'n 2 cm.

Doe niet meer dan 3 Donuts tegelijk in de frituurpan.



  • bak voor ongeveer 1 1/2 minuten, draai de Donuts om en bak ze nog eens 30 seconden.
  • Haal de Donuts uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier



Nutella Ganach
  • verwarm de slagroom in een pannetje, breng het tot aan de kookpunt en
  • giet het over de Nutella en roer alles door elkaar tot een gladde Ganache
  • Dompel een zijde van de Donut in de Nutella Ganache

NB. het recept is voor ongeveer 30 Donuts

Eet smakelijk!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...