donderdag 26 september 2013

Crème Pâtissiére

Hier is een geweldig recept voor banketbakkersroom of crème pâtissière, dat kan worden gebruikt met soezendeeg voor soesjes, in fruittaarten, in trifles en heel veel andere recepten.                
 

Recept

voor 500 gram

500 ml melk
1 vanillestokje
4 eidooirs
150 gram suiker
75 gram bloem

  • Klop de eidooiers met suiker romig in een kom en klop er dan de bloem door.
  • Breng melk met de vanillepeul zachtjes aan de kook.
  • Haal de vanillepeul eruit, giet wat hete melk bij het eimengsel, blijf roeren.
  • Giet het eimengsel dan in de pan met hete melk en en breng voorzichtig al roerend aan de kook tot er luchtbellen in de creme ontstaan.
  • Zet het vuur zacht en kook nog 1 minuut door.
  • Giet de creme over in een schone kom, bedek met plasticfolie en laat afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...