donderdag 24 oktober 2013

Ei-vrije chocoladetaart met mascarponecrème

Deze chocoladetaart met mascarponecrème is heel eenvoudig! Iedereen kan het in een handomdraai maken. Het is makkelijk, mooi en verrukkelijk! Je moet hem uitproberen..






Recept

1 pot gesuikerd geconderceerde melk
200 ml coca cola of pepsi
125 gram gesmolten boter
225 gram bloem
4 eetlepels cacao poeder
1 theelepel bakpoeder
½ theelepel baksoda

Mascarponecrème

500 gram mascapone
3-4 volle eetlepels aardbeien jam (Hero)

Garnering

100 gram merlkchocolade

Verwarm de oven voor op 150 graden. Bakvorm 21 cm
  • Meng de natte ingrediënten door elkaar.
  • Voeg bloem-cacao-bakpoeder mengsel toe, meng tot alles gecombineerd is.
  • Bak voor 35-40 minuten of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
  • Laat de cake op een rooster afkoelen.
  • Zo maak je de mascaponecrème:
  • Zeef eventueel de jam, dit is niet noodzakelijk maar afhandelijk van je smaak.
  • Roer de jam door de mascapone.
  • Snijd de cake horizontaal door het midden met een broodmes of een taartzaag.
  • Besmeer de binnenkant met marscarponecrème. Smeer de taart af met de rest van de crème.
  • Rasp de chocolade met een raspmes
  • Bestrooi de rand met de chocolade rasp en versier de bovenkant met eventueel aardbeien of chocolade.
Tips

Snijd de taart met een taartzaag voor een beter resultaat. De taartzaag is perfect voor het verdelen van cakes in gelijke lagen. Ik was te lui om die van mij te gebruiken daarom zijn de lagen niet zo mooi gelijk! Volgende keer beter.

Wil je een hoge taart?! Bak 2 cakes, verdubbel de hoeveelheid mascarponecrème. Dan heb je een mooi hoge taart met vier lagen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...