Het is mandarijnen seizoen! Mandarijnen zijn populair en heerlijk tussendoortje! Ik ken niemand die ze niet lekker vind! Ik heb een paar mandarijnen thuis die op moeten en dacht aan iets lekkers er mee maken.. Een cake?! Ja, er bestaat een sinaasappelcake dus waarom geen mandarijn cake! Ging even snuffelen in mijn kookboeken.. niks gevonden! Internet is the best! Op internet heb ik een paar recepten gevonden en aangepast! et voilá.. het resultaat is een heerlijke smeuïge cake. Hij is ideaal als ontbijt of tussendoortje. Kinderen zijn er hier gek op!
Recept
100 gram zachte roomboter
110 gram suiker
2 eiren
150 gram zelfrijzend bloem
1 grote mandarijn, geschild en ontpit
Glazuur
125 gram poedersuiker
30-45 ml mandarijnsap
Verwarm de oven voor op 180 graden, beboter en bekleed een ronde bakvorm 18-19 cm met bakpapier.
Bon appètit mes amis!
Recept
100 gram zachte roomboter
110 gram suiker
2 eiren
150 gram zelfrijzend bloem
1 grote mandarijn, geschild en ontpit
Glazuur
125 gram poedersuiker
30-45 ml mandarijnsap
Verwarm de oven voor op 180 graden, beboter en bekleed een ronde bakvorm 18-19 cm met bakpapier.
- Klop de boter met de suiker tot een romig mengsel
- Doe de eieren een voor een bij.
- Snij de mandarijn (geschil en ontpit) in vieren, en pureer deze met een mixer.
- Voeg de mandarijn puree aan het mengsel
- Voeg al mixende de bloem aan toe.
- Doe het mengsel in de bakvorm en bak voor 25 minuten of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
- Laat de cake afkoelen.
- Zeef de poedersuiker in een kom. Roer 50 ml mandarijnsap erdoorheen.
- Voeg extra mandarijnsap toe als het glazuur te droog is. Is je glazuur te nat? Voeg dan extra poedersuiker toe.
- glaceer je afgekoelde cake en garneer met mandarijn.
Bon appètit mes amis!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!