woensdag 17 februari 2016

Biscuits

Mis jij de Amerikaanse biscuits van Kentucky fried chicken? Ik heel erg! Helaas verkopen ze deze in Nederland niet meer. Biscuits worden in Amerika als ontbijt geserveerd. Tegenwoordig zie je ze ook bij high tea en zelfs bij kip gerechten.



Recept voor 16 biscuits

Ingrediënten

325 gram bloem
2,5 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel zout
1 eetlepel suiker
113 gram koude roomboter, in blokjes
180 me melk
1 grote ei, losgeklopt

Topping

 1 ei, losgeklopt met 1 eetlepel melk

 Verwarm de oven voor op 205 graden.

  • Meng eerst alle droge ingrediënten met elkaar. Bloem, bakpoeder, zout en suiker in een beslagkom
  •  Voeg daarna de koude blokjes roomboter toe en prak dit met een vork door de droge ingrediënten.
  • Voeg melk toe en roer dit goed door de bloem en boter massa. 
  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar zodat je een geheel krijgt.
  • Bestuif de aanrecht en deegroller goed met bloem. Het deeg is nogal plakkerig. 
  • Rol voorzichtig een plak van ongeveer 1 ½ cm dik. Zorg dat je ronde uitsteker iedere keer even door de bloem haalt, anders blijf het deeg aan je steker hangen. 
  • Zet ze op een bakplaat met bakpapier. 
  • Smeer met een kwast de biscuits met losgeklopt ei met melk.
  • Bak ze af in 10-15 minuten of tot de bovenkant goudbruin wordt en een satéprikker er schoon uit komt.
  • Haal ze daarna uit de oven en en plaats ze op rooster.
  •  serveer de biscuits warm met roomboter en jam of kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...