woensdag 31 juli 2013

Gevulde paprika met bulgur en gehakt

Gevulde paprika's met Bulgur is een heerlijk Turks recept! Dit gerecht is een variant op de bekende dolma met normale rijst.

 
 
 
 
 
Ingrediƫnten

4 paprika's
1 beker dikke Bulgur
1 ui
Half bosje platte peterselie
150 gehakt
2 eetlepel tomatenpurree
2 theelepels rode peper
2 theelepels zwarte peper
1 eetlepel zout
1 tomaat
2 eetlepels zonnebloemolie

Tomatensaus
1 eetlepel tomatenpurree
2 eetlepels zonnebloemolie
1½ beker gekookt water
 
 
 
Bereiding:
  • Doe de bulgur in een zeef en houd het onder de kraan zodat de bulgur schoon wordt gewassen.
  • Snijd alvast de tomaten, peterselie en uien in stukjes. Snijd ook de kopjes van de paprika's eraf:
  • Vermeng daarna in een kom de bulgur, 2 eetlepels tomatenpurree, gehakt, zwarte en rode peper en zout:
  • Voeg aan de kom de eerder gesneden peterselie, uien en tomaat.
  • Voeg ongeveer 2 eetlepels zonnebloemolie toe aan de kom
  • Kneed het mengsel goed.
  • Halveer de paprika's, laat de steel zitten en verwijder de zaadlijsten
  • Vul de paprika's met het zojuist gemaakte mengsel
  • Zet de paprika's vervolgens in een grote pan.

  • Zet een andere pan op het vuur, en voeg hier aan toe: 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 eetlepel tomatenpurree en 1 ½ beker gekookt water:
  • Laat dit koken, tot het de vorm van een saus krijgt
  • Giet deze saus vervolgens over de paprika's in de andere pan:

  • Doe de deksel op de pan en laat de boel koken.
  • Als het eenmaal is begonnen met koken, zet het vuurpitje lager en laat het nakoken voor een half uur.
Eet smakelijk!

Bron: Turkse kok

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...