vrijdag 4 mei 2012

Brownies met walnoten

These are delicious! right?! Deze is een van de recepten van het boek ''Les 30 recettes culte", Brownies met walnoten en gesuikerde gecondenseerde melk.

Deze Brownies hebben een rich and deep Chocolade smaak en een fudgy textuur. Een aanrader voor degene die gek is op brownies. Jammie!





Wat heb je nodig?

1 pot gesuikerde gecondenceerde melk (397gram)
3 eieren
150 gram boter
100 gram bloem
200 gram pure chocolade
100 gram walnoten
snufje zout

verwarm de oven voor op 180 C
  • breek de chocolade in stukjes, doe ze samen met de boter in een kom en laat ze smelten in de magnetron voor 2-3 minuten
  • Doe de eieren en de gesuikerde gecondenseerde melk in een beslagkom, doe de gesmolten chocolade erbij en mix alles samen met een mixer
  • Mix er de gezeefde bloem, walnoten en een snufje zout doorheen
Schep de mengsel in een Lasagne ovenschaal
  • bak voor ongeveer 20 minuten.
De Brownies zijn het lekkerste als ze nog zacht van binnen zijn. Dus niet te lang bakken!

Enjoy it!

woensdag 2 mei 2012

Carrot Cake

Vorige week in Parijs heb ik een leuke kookboek gespot "Les 30 recettes culte". Een heel kleine boekje waar heel veel lekkere recepten in zitten, allemaal gemaakt met gesuikerde gecondenseerde melk!

Heel interessant boek voor mij! want ik heb al een paar recepten gemaakt waar gecondenseerde melk erin zit, zoals fruit salade, Pinda-sesame balletjes, Dulce de leche en Boterkoekjes. Dit boek  is goed van pas gekomen om deze lekkere melk meer te gaan gebruiken.

De meeste recepten zien er lekker uit! Kon niet zo snel een keuze maken.. wil ze allemaal uitproberen.
De "Carrot Cake'' is heel makkelijk om te maken, de cake is lekker vochtig! en niet zo zoet.





voor een kleine cake bakvorm

1/2 pot (198 gram) gesuikerde gecondenseerde melk
2 eieren
2 grote lepels suiker (optioneel)
1/2 pot olie
1 pot fijn geraspte wortels
50 gram rozijnen
1/2 theelepel kaneel
25 gram gemalen hazelnoten
snufje zout
1/2 zakje bakpoeder

Verwarm de oven voor op 180 C

  • Mix in een kom de eieren, gecondenseerde melk en de olie samen
  • in een andere kom doe je de bloem, geraspte wortels, rozijnen, kaneel , hazelnoot, zout en bakpoeder. Voeg deze toe aan de eerste mengsel en mix alles goed samen.
  • doe de mengsel in de bakvorm en bak voor 50-55 minuten






donderdag 12 april 2012

Oreo Chocolade Cupcake



Hier vind je het recept van de Chocolade cupcakes

  • leg in ieder cupcake papiertje een Oreo koekje op de bodem
  • giet 2 lepels of een schepijs beslag erop
  • bak ze volgens het recept 











Oreo topping:

200 gram roomkaas
50 gram poedersuiker (meer mag wel)
8 verkruimelde Oreo koekjes
1 theelepel vanille extract

Tips:

  • Is de frosting te slap, doe er wat extra poedersuiker bij.
  • Vul de spuitzak met cream cheese frosting, zet even in de koelkast, maak een mooie swirl.
  • Ik gebruik de roomkaas bij ALDI, die is wat dikker!

vrijdag 6 april 2012

Oreo brownie met Marshmallow crème

Wie houdt nou niet van OREO
! Wie kan dat heerlijke gevulde koekje weerstaan?? Niemand toch?

Wie kent dat Oreo reclame niet?! Draaien, likken, dippen.. Ah! Dus zo moet je Oreo eten!
Mijn nichtje en Ik gaan ze vandaag  anders eten! In stukjes breken en door het Brownie beslag doen! Dan bakken!
Dus breken, bakken en smaken :)




Recept

1 pak Oreo koekjes (154 gram)
150 gram puur chocolade
113 gram (ongezouten) roomboter in blokjes
15 gram cacao poeder
200 gram suiker
1 theelepel vanille extract
3 grote eieren
95 gram bloem
snufje zout

Warm de oven voor op 180 C
  • Smelt de chocolade en boter au bain marie
  • cacaopoeder en suiker erbij doen
  • vanille extract 
  • de eieren één voor één toevoegen
  • Als laatst de bloem met een snuifje zout toevoegen dan met een spatel alles door elkaar mengen.
  • breek de koekjes door vier en leg ze in de ingevette lasagne ovenschaal 
  • giet het Brownie beslag erop en bak voor 20-30 minuten


Marshmallow crème

285 gram boter
195 gram Marshmallow vanille fluff
170 gram poedersuiker ( het mag ook minder)
1 eetlepel vanille extract


  • Mix de boter en fluff samen in een kom tot een luchtig mengsel
  • Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe en als laatste de vanille
  • Mix nu nog een paar minuten tot het een heel luchtig geheel is
Laat het smaken!



maandag 2 april 2012

Oreo Ice Cream

Deze week wordt het een Oreo week! Mijn nichtje {12 jaar} uit Spanje is hier bij me op vakantie en omdat zij dol is op Oreo's heb ik met haar afgesproken om samen lekkere recepten met Oreo te gaan bakken.
Zij wilt Oreo Cupcakes leren maken! Oreo cakepop, Oreo Ice Cream... Oreo Brownie :) Oreo cheesecake....
Dus aan alles wat we gaan maken gaan wij Oreo´s toevoegen :) totdat ze er genoeg van zal krijgen..

Vandaag wordt het Oreo Ice Cream! Een makkelijk recept van Paula Deen.
Je hebt geen IJsmachine nodig en je hoeft het ijs niet ieder keer van de vriezer te halen om te mixen, zodat hij glad wordt.. Dat hoeft allemaal niet! Daarom ben ik helemaal verliefd geworden op dit recept!

Het zelfgemaakte IJs is echt in de smaak gevallen! Iedereen vond hem heerlijk en wilde meer krijgen!


Je hebt het volgende nodig:

1 potje gesuikerde gecondenseerde melk
500 ml dikke slagroom, geklopt
3 eigeel
1 pakje Oreo (150 gram), gemalen

  • klop de eigelen
  • voeg de gecondenseerde melk aan toe en blijf eventjes kloppen
  • doe de geklopte slagroom en de gemalen oreo's erbij en meng alles samen.
  • schenk de mengsel in een plastic kom en bedek het met folie
  • Doe het ijs in de diepvries, vries het minstens 6 uur in.
Et finalement! Schep en geniet van de zelfgemaakte Oreo Ice Cream!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...