Vorige week in Parijs heb ik een leuke kookboek gespot "Les 30 recettes culte". Een heel kleine boekje waar heel veel lekkere recepten in zitten, allemaal gemaakt met gesuikerde gecondenseerde melk!
Heel interessant boek voor mij! want ik heb al een paar recepten gemaakt waar gecondenseerde melk erin zit, zoals fruit salade, Pinda-sesame balletjes, Dulce de leche en Boterkoekjes. Dit boek is goed van pas gekomen om deze lekkere melk meer te gaan gebruiken.
De meeste recepten zien er lekker uit! Kon niet zo snel een keuze maken.. wil ze allemaal uitproberen.
De "Carrot Cake'' is heel makkelijk om te maken, de cake is lekker vochtig! en niet zo zoet.
voor een kleine cake bakvorm
1/2 pot (198 gram) gesuikerde gecondenseerde melk
2 eieren
2 grote lepels suiker (optioneel)
1/2 pot olie
1 pot fijn geraspte wortels
50 gram rozijnen
1/2 theelepel kaneel
25 gram gemalen hazelnoten
snufje zout
1/2 zakje bakpoeder
Verwarm de oven voor op 180 C
Heel interessant boek voor mij! want ik heb al een paar recepten gemaakt waar gecondenseerde melk erin zit, zoals fruit salade, Pinda-sesame balletjes, Dulce de leche en Boterkoekjes. Dit boek is goed van pas gekomen om deze lekkere melk meer te gaan gebruiken.
De meeste recepten zien er lekker uit! Kon niet zo snel een keuze maken.. wil ze allemaal uitproberen.
De "Carrot Cake'' is heel makkelijk om te maken, de cake is lekker vochtig! en niet zo zoet.
voor een kleine cake bakvorm
1/2 pot (198 gram) gesuikerde gecondenseerde melk
2 eieren
2 grote lepels suiker (optioneel)
1/2 pot olie
1 pot fijn geraspte wortels
50 gram rozijnen
1/2 theelepel kaneel
25 gram gemalen hazelnoten
snufje zout
1/2 zakje bakpoeder
Verwarm de oven voor op 180 C
- Mix in een kom de eieren, gecondenseerde melk en de olie samen
- in een andere kom doe je de bloem, geraspte wortels, rozijnen, kaneel , hazelnoot, zout en bakpoeder. Voeg deze toe aan de eerste mengsel en mix alles goed samen.
- doe de mengsel in de bakvorm en bak voor 50-55 minuten
Oh!! Moi qui ADORE les gâteaux aux carottes!
BeantwoordenVerwijderenThanks for sharing at The DIY Dreamer.. From Dream To Reality!! :)
Je t´en prie Christine..
VerwijderenThis looks really yummy!
BeantwoordenVerwijderenPS: I look forward to seeing you this week at Show Me What You Got Tuesday's at Our Delightful Home via: http://ourdelightfulhome.blogspot.com/2012/05/live-show-me-what-you-got-linky-party.html
Mrs. Delightful
www.ourdelightfulhome.blogspot.com
Oh Yum!! Looks absolutely delicious!
BeantwoordenVerwijderenThanks for sharing this at last week's Drab to Fab party!
This week's party is now live! Come on back and share more of what you have been working on! (Old or new)
http://www.amynjesse.com/2012/05/its-time-to-get-our-inspiration-on-i.html
Have a great weekend! :)
Amy @ Sugar and Spice
Another great recipe , thank you for linking up to my craft, create and inspire linky party.
BeantwoordenVerwijderenCome join us this week.
Claire x
Hallo, hoeveel bloem gaat er in de carrotcake? Ben er mee bezig, maar mis het..Dank je!
BeantwoordenVerwijderen'k Heb maar 400g gegokt na de titel van het boek te hebben gegoogled, lang leve het internet!
VerwijderenIk heb een vraagje : heb je soms ook de "icing" met ST-Moret-kaas geprobeerd? Ik heb die vandaag gemaakt, maar wordt absoluut niet stijf... (heb het uit hetzelfde boekje). Weet jij soms raad? Ik heb er wat bloemsuiker aan toegevoegd en nog wat kaas om het te doen opstijven, maar zonder resultaat... :-/
BeantwoordenVerwijderenNormaal doe ik ook roomboter bij de roomkaas en bloemsuiker!
VerwijderenHier heb je het recept:
30 gram ongezouten roomboter op kamer temperatuur
110 gram roomkaas op kamer temperatuur
110 gram gezeefde bloemsuiker
1/2 theelepel vanille extract
Mix de roomboter tot dat het zacht wordt, doe de roomkaas erbij en mix er langzaamaan bloemsuiker doorheen. Als laatst voeg vanille extract toe en meng tot alles goed gemengd is.
Veel succes!
Dulce fresa
Hoi, dank je wel voor het delen van het recept.
BeantwoordenVerwijderenVoor welke maat bakblik is het?