woensdag 2 mei 2012

Carrot Cake

Vorige week in Parijs heb ik een leuke kookboek gespot "Les 30 recettes culte". Een heel kleine boekje waar heel veel lekkere recepten in zitten, allemaal gemaakt met gesuikerde gecondenseerde melk!

Heel interessant boek voor mij! want ik heb al een paar recepten gemaakt waar gecondenseerde melk erin zit, zoals fruit salade, Pinda-sesame balletjes, Dulce de leche en Boterkoekjes. Dit boek  is goed van pas gekomen om deze lekkere melk meer te gaan gebruiken.

De meeste recepten zien er lekker uit! Kon niet zo snel een keuze maken.. wil ze allemaal uitproberen.
De "Carrot Cake'' is heel makkelijk om te maken, de cake is lekker vochtig! en niet zo zoet.





voor een kleine cake bakvorm

1/2 pot (198 gram) gesuikerde gecondenseerde melk
2 eieren
2 grote lepels suiker (optioneel)
1/2 pot olie
1 pot fijn geraspte wortels
50 gram rozijnen
1/2 theelepel kaneel
25 gram gemalen hazelnoten
snufje zout
1/2 zakje bakpoeder

Verwarm de oven voor op 180 C

  • Mix in een kom de eieren, gecondenseerde melk en de olie samen
  • in een andere kom doe je de bloem, geraspte wortels, rozijnen, kaneel , hazelnoot, zout en bakpoeder. Voeg deze toe aan de eerste mengsel en mix alles goed samen.
  • doe de mengsel in de bakvorm en bak voor 50-55 minuten






10 opmerkingen:

  1. Oh!! Moi qui ADORE les gâteaux aux carottes!

    Thanks for sharing at The DIY Dreamer.. From Dream To Reality!! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. This looks really yummy!

    PS: I look forward to seeing you this week at Show Me What You Got Tuesday's at Our Delightful Home via: http://ourdelightfulhome.blogspot.com/2012/05/live-show-me-what-you-got-linky-party.html

    Mrs. Delightful
    www.ourdelightfulhome.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh Yum!! Looks absolutely delicious!

    Thanks for sharing this at last week's Drab to Fab party!

    This week's party is now live! Come on back and share more of what you have been working on! (Old or new)

    http://www.amynjesse.com/2012/05/its-time-to-get-our-inspiration-on-i.html

    Have a great weekend! :)

    Amy @ Sugar and Spice

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Another great recipe , thank you for linking up to my craft, create and inspire linky party.

    Come join us this week.

    Claire x

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo, hoeveel bloem gaat er in de carrotcake? Ben er mee bezig, maar mis het..Dank je!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 'k Heb maar 400g gegokt na de titel van het boek te hebben gegoogled, lang leve het internet!

      Verwijderen
  6. Ik heb een vraagje : heb je soms ook de "icing" met ST-Moret-kaas geprobeerd? Ik heb die vandaag gemaakt, maar wordt absoluut niet stijf... (heb het uit hetzelfde boekje). Weet jij soms raad? Ik heb er wat bloemsuiker aan toegevoegd en nog wat kaas om het te doen opstijven, maar zonder resultaat... :-/

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Normaal doe ik ook roomboter bij de roomkaas en bloemsuiker!
      Hier heb je het recept:

      30 gram ongezouten roomboter op kamer temperatuur
      110 gram roomkaas op kamer temperatuur
      110 gram gezeefde bloemsuiker
      1/2 theelepel vanille extract

      Mix de roomboter tot dat het zacht wordt, doe de roomkaas erbij en mix er langzaamaan bloemsuiker doorheen. Als laatst voeg vanille extract toe en meng tot alles goed gemengd is.

      Veel succes!

      Dulce fresa

      Verwijderen
  7. Hoi, dank je wel voor het delen van het recept.
    Voor welke maat bakblik is het?

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...