maandag 26 maart 2012

Boterkoekjes {met Dulce de Leche en witte chocolade}

Deze beauties zijn van een buurvrouw van jaren geleden toen ik klein was. Haar beroep was koekjes maken voor feesten en bruiloften.

Zij kon het heel goed!! verschillende soorten koekjes maken, die je maar kunt bedenken. Wat geniaal is, is dat ze alle recepten uit haar hoofd kende! zij had geen eigen recepten boek ofzo.

Ze was zo´n iemand die als je tegen haar zegt, oh wat lekker! dan begon ze meteen doe zoveel boter zoveel bloem zoveel eieren... Zij deelde haar eigen recepten heel graag met andere mensen!

Het waren wel mooie tijden, het lijkt wel gisteren te zijn!

De koekjes zijn zo lekker! Ik heb ze altijd lekker gevonden en ik blijf ze altijd lekker vinden :)






Het recept voor 50-55 dubbele koekjes

Boter koekjes

250 gr boter
2 eigeel
2 hele eieren
200 gr poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
250 gram maïzena
420-460 gram bloem
1 zakje bakpoeder

1 blik gecondenseerde melk om Dulce de leche te maken
700 gram gesmolten witte smeltchocolade of chocolade fobdue
  • Klop de boter en suiker tot een crème
  • Voeg de eigelen en hele eieren toe en meng het goed
  • de maïzena, bakpoeder en 420 gram bloem erbij doen.
Alles mengen tot een zacht deeg dat niet aan je handen plakt. Als het deeg plakkerig is voeg nog bloem toe.

Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Rol het deeg uit tot 1 cm dikte. 
  • Steek hieruit klein ronde vormpjes
  • bak ze 10-12 minuten goedbruin. 
Laat ze afkoelen en plak twee koekjes op elkaar met een laagje Dulce de Leche ertussen.
Dompel ze in de gesmolten witte chocolade en versier ze met snoep parels.







Enjoy it!

49 opmerkingen:

  1. Lekker schat! Ik zal binnenkort je recepten uitproberen. Heb laatst ook een koekje uitgeprobeerd, simpel en heel lekker. Dus ben weer m'n oude hobby aan het oppakken ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goed om te horen meid!!
      Ben benieuwd naar je koekjes, ga je ze op je blog plaatsen?

      Verwijderen
  2. BEAUTIFUL cookies
    These are not only beautiful but very elegant
    And I love white chocolate!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Thanks Winnie! they are so delicious! the combination white chocolate, dulce de leche is yummy!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. These are just lovely cookies. I would be proud to have them at my table. Thanks for sharing these on My Meatless Mondays.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Reacties
    1. Enjoyyhem Karen.. I'm sure you will like them :)

      Verwijderen
  6. Wow, these look so good. I'd eat the whole batch!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. yesss! These are so delicious! I can't stay away from eating them..

      Verwijderen
  7. I'll take a dozen...or two ;) Thanks so much for sharing at Mix it up Monday :)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Thanks for linking up at my linky party at: http://ourdelightfulhome.blogspot.com/2012/03/show-me-what-you-got-linky-party-7.html


    Mrs. Delightful
    www.ourdelightfulhome.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Beautiful little cookies! Love the little pearls!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Oooh, Dulce de Leche and white chocolate together! They look delicious and so pretty, too. Perfect for my Easter brunch table. Thanks for sharing the recipe!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Your butter cookies look delicious and I just love white chocolate!
    Thanks for the treat!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Thank you very much for joining Your Cozy Home Party this week. The cookies you presented look absolutely delicious and pretty, too. I appreciate your participation in the party and hope you will come again.--------- Shannon

    BeantwoordenVerwijderen
  13. So beautiful! Thanks for sharing these at Scrumptious Sunday!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. These are gorgeous! Plus they look delicious. Thanks so much for sharing at Whimsy Wednesdays!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Thank you for linking up this project...
    Would love you to stop by and link up another fabulous project!!!
    http://polkadot-pretties.blogspot.co.uk/2012/03/you-inspire-linky-party_31.html
    Claire xox

    you are featured this week !!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks Claire! You made my day! And I hope you will enjoy the cookies with the girls!

      Verwijderen
  16. These look wonderful. I love these type of cookies/biscuits dipped in coatings. Very cute blog!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. These looks so good! And I love the little decoration on top. Thanks for linking up to What I Learned Wednesday! I look forward to seeing more!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. These look delicious! Thanks for sharing this recipe! We loved having you join us for "Strut Your Stuff Saturday." Hope to see you again soon! -The Sisters

    BeantwoordenVerwijderen
  19. ik zou heel graag willen weten wat voor boter je hiervoor gebruikt?

    roomboter of gewone boter zoals bona en blue band?

    ze zien er heerlijk uit en wil ze binnenkort maken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo,

      Ik gebruik altijd roomboter! is het lekkerste!
      Veel succes met het maken van de koekjes en laat me weten wat je ervan vond..

      Groetjes
      Dulce fresa

      Verwijderen
    2. hoii,

      erg bedankt voor je reactie!! ik zal zeker laten weten wat ik ervan vond...

      een vraagje had ik echter nog.. explodeerd het blikje gecondenseerde melk ook echt niet in de snelkookpan?? hahaha heb er een angst voor :p

      hoor graag van je

      Verwijderen
    3. Hallo,

      Als je bang bent dat het blikje explodeert, dan mag je een gewone pan gebruiken :) alleen moet je het wat langer laten koken.

      Breng in een pan water aan de kook en plaats daar het blik gecondenseerde melk in. Laat het water ruim 1 1/2 uur zachtjes koken; voeg water toe als het nodig is.

      Succes,

      Dulce fresa

      Verwijderen
  20. Hey,

    Stel ik wil in plaats van Dulce de Leche gewoon kant en klaar caramel gebruiken. Moet ik het dan opwarmen?

    Groetjes x

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Hallo,

    Het mag hoor en je hoeft hem niet op te warmen.

    Succes,

    Dulce fresa

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hoihooi,

    Ik heb deze koekjes pas geleden uitgeprobeerd, maar in plaats van dulche de leche, heb ik aardbeienjam gebruikt en melk chocolake.

    Ze waren zo op! Heerlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Krijg helemaal zin om dit te maken!.... en te eten niet te vergeten..!
    lekkkeerrrr

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Salam Wa3laykom !

    Geweldig jouw pagina !
    Ik heb er een aantal heerlijke recepten meegenomen en ik ga ze proberen te maken, met de tijd Ins Sha Allah !

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Hoi,

    Stel dat de dulce leche niet goed gekaramaliseerd is na 1,5 koken in een gewone pan. kan ik denk daar een geopend blik met beetje waar opnieuw koken?

    Hoe lang ben je bezig met het kloppen van de eieren en de rest?

    En als jij ze in een oven stop heb je een hete lucht functie maar ook een beneneden en boven functie welke van de 2 gebruik je voor deze koekjes?

    groetjes,

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi hoi,

      Dulce de leche laat je ongeveer 2,5 tot 3 uur koken.. Je kunt inderdaad de niet goed gekaramiliseerde melk in een pan doen en laat je deze al roerend inkoken tot de gewenste kleur en substantie.

      Oven doe ik op beneden en boven functie..
      Succes!

      Verwijderen
  26. Hoi,

    Ze zien er heerlijk uit. Mag ik vragen wat voor boter je hiervoor gebruikt?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi, Ik gebruik altijd roomboter in mijn recepten.. Het smaakt lekkerder.

      Verwijderen
  27. Hallo. Hoe lang moeten de koekjes gebakken worden op 150 graden? Alvast bedankt. Groetjes Tessa

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...