donderdag 15 maart 2012

Pindakaas koekjes

Vol van smaak, smelten deze koekjes in de mond en ze zijn ook nog eens heerlijk krokant!

De Pindakaas koekjes zijn simpel en makkelijk maar ook verrukkelijk!



1 pot pindakaas {Pindakaas pot leeg maken en gebruiken als maatbeker}
1 pot olie
1 pot suiker
1 eetlepel kaneel
bloem {hoeveelheid op gevoel}
Poedersuiker

verwarm de oven voor op 180 C
  • Alle ingrediënten goed bij elkaar mengen,  voeg bloem beetje voor beetje toe tot samenhangend deeg
  • Maak ronde vormpjes en zet ze op de bakplaat
  • zet de bakplaat ongeveer 12 minuten in de oven
De koekjes moeten heel licht bruin worden, zacht blijven ze van binnen.
Laat ze nog even op de bakplaat afkoelen omdat ze nog zacht zijn. Naarmate ze afkoelen worden ze iets harder.
  • strooi wat poedersuiker over de koekjes heen et voilá!!
Wil je dat ze niet gaan kruimelen dan hoef je alleen wat extra bloem toe te voegen tot je wat steviger beslag krijgt dan kruimelt het minder.




4 opmerkingen:

  1. hallo
    ze zien er heerlijk uit...
    van hoeveel gram moet het pot zijn ?
    graag antw,
    dank je

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo,

      Het maakt niet uit hoe groot de Pindakaas pot is! want je gebruikt hem als een meetbeker.
      Als je een kleintje neemt dan heb je natuurlijk minder koekjes dan als de grote pot gebruikt.

      Groetjes,
      Dulce fresa

      Verwijderen
  2. Kun je me vertellen voor iemand die nooit koekjes maakt hoeveel bloem er ongeveer in moet, mijn gevoel zegt hier nl niet zoveel over...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. 1 pot pindakaas(500 gr.)
    300 gr. suiker
    250 ml.olie
    2 theelepels kaneel
    800 gr. meel dit gebruik ik. Is voor ongeveer 120 koekjes,

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...