zondag 26 februari 2012

Dulce de Leche

YES! Ik heb goed nieuws om met jullie te delen.. Het is geen koekjes of cupcakes recept maar dé makkelijkste methode om  Dulce de Leche te maken die gelijkaardig naar Karamel smaakt.
Ik heb altijd kant-en-klare caramel van de supermarkt gehaald maar toen dit recept thuis heb uitgeprobeerd, wilde ik nooit meer een kant-en-klaar kopen. 
De smaak is zo lekker, de kleur is zo mooi en de structuur is zo perfect. 
Hij is romig, zoet en zijdezacht... 

To EASY om te maken. Je hebt maar twee dingen nodig, een snelkookpan/drukpan en een potje gezoete geconcentreerde melk. 

Plaats de gezoete geconcentreerde melk in de snelkookpan, voeg 2 liter water aan toe en laat het 45 minuten koken. De snelkookpan moet natuurlijk dicht zijn.

Voor de mensen die bang zijn om een snelkookpan te gebruiken. Je kunt een gewone pan gebruiken. 

Breng in een pan water aan de kook en plaats daar het blik gecondenseerde melk in. Laat het water ruim 4 uur  koken; de gecondenseerde melk caramelliseert dan. Voeg water toe als het nodig is.

Haal de potje uit de snelkookpan/pan en laat het afkoelen dan open maken!! Deel en genieten :)

Tip: Als je het goed afdekt en in de koelkast bewaard, blijft het wel een maand goed.



12 opmerkingen:

  1. This looks amazing! I would love for you to link up at my Linky Party via: www.ourdelightfulhome.blogspot.com

    Mrs. Delightful
    www.ourdelightfulhome.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh my goodness....I want, I need just a little taste:D This is one of my favorite sweet things and I appreciate you sharing the recipe. New follower and glad I found your creative space on the web:D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thank you Chandra.. U have to give it a try.. It s so delicious..
      I will share some cookies recipes made with Dulce de Leche..Yummy!!

      Verwijderen
  3. ooh how yummy! Thanks for linking to Tea Party Tuesday!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Looks delish! One word of caution - be sure to poke a couple holes in the lid of the can so it does not explode...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. This reminds me of my childhood. My aunt used to cook this using pots (we are scared to use pressure cooker!). One of the best foods i've tasted ( i have sweet tooth). BTW, found your blog in one of the linky parties. Hope you visit mine too. :D

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh my goodness... i'd probably eat the entire jar with a spoon!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Schitterend idee!
    Maak je gaatjes in het blik voor het in de snelkookpan gaat?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik maak geen gaatjes in het blik! maar je mag het wel doen! No problem.

      Verwijderen
  8. Komt er dan geen water in het blik door de gaatjes? Bedankt voor je heerlijke recepten!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...