dinsdag 21 februari 2012

Banana Chocolate Cake

Bananen Chocolade cake is snel, makkelijk en lekker. Is een goede restverwerker voor overrijpe bananen. De bananen zorgen voor de zoete toets en houden deze cake vochtig. Echt een heerlijk combinatie!! Dus laten we beginnen..






De bananen met een vork prakken


In een beslagkom de drogen ingrediënten bij elkaar doen
 In een ander beslagkom de natte ingrediënten en samen kloppen met een garde

 Voeg de natte ingrediënten bij de droge mengsel.
 
 met een spatel mengen tot een egale mengsel


Giet het beslag in een Lasange ovenschaal.. 20x30 cm
Bakken voor 30-40 minuten in de oven 180 C
Haal de bakvorm uit de oven en laat het afkoelen


 
Nu is het tijd om de chocolade ganache te maken.. ummmm
Snij de chocolade in stukjes, zo worden ze makkelijk en egaal opgenomen door de room.
verwarm de room en boter ongeveer 2 minuten in de magnetron. voeg het bij de chocolade stukjes en roer ze goed.



Giet de chocolade Ganache op de cake.. dan in blokjes snijden..
en genieten...





Chocolade Cake


400 gram suiker
245 gram bloem
75 gram gezeefde Cacao poeder
1 zakje bakpoeder
1/2 ttheelepel zout
2 grote eieren
2 medium geprakte bananen 
240 ml warm water
120 ml melk
120 ml mais of zonnebloem olie
1 1/2 ttheelepel vanille extract

Chocolade Ganache

225 gram pure chocolade in stukjes
180 ml room
1 eetlepel boter


Bron: Joy of Baking

10 opmerkingen:

  1. Your cake looks very moist and soft - just a the way a good chocolate cake shoud be. I really like it

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Looks beautifula and I love banana's and chocolate!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. This cake looks amazing. I was wondering how I was going to get the recipe, because it is in a different language than English, but I just highlighted the text and right clicked and Bing translated it for me. Now I just have to convert C to F for the oven temp and grams to cups for the measurement. My Granny used to make a cake similar to this and would take a wooden spoon and poke holes in the cake so the chocolate ganache would absorb in the middle of the cake. Heavenly!!! Thanks for linking up at SweetTalkin' Sunday!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. A lot of work :)..
      Hmm your Ganny's recipe sounds amazing.. I love chocolate!

      Verwijderen
  4. OMG you have got me staring at this piece of beautiful yummy work of art. My cakes never look like this, that's why I don't bake too often. Great job. Have a great rest of the weekend.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. This looks heavenly! Thanks for sharing this one too at Scrumptious Sunday!

    http://iamaddictedtorecipes.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  6. OMG.....i am totally drooling over here!! This looks so delish!!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...