De perfecte luchtige chocolade pancakes!
Bij ons thuis houden ze van alle soorten pannenkoeken.. Hollandse pannekoeken met stroop of kaas, American panecakes, Marokkaanse duizendgaatjes pannenkoeken "Baghrir" met boter en honing...
Een goede reden om iedere keer een nieuw recept uit te proberen. Maar de luchtige kleine Amerikaanse ‘pancake’ variant zo lekker. Dat is de kids favo ontbijtje op een zondag.
Iedere zondag zal ik een makkelijk recept plaatsen. Dit zal ik noemen Lazy sunday call for easy recipe!
Recept
10-12 pancakes
220 gram bloem
20 gram cacaopoeder
2 theelepels bakpoeder
60 gram suiker
Snufje zout
1 zakje vanille suiker
1 ei
3 eetlepel gesmolten boter
300 ml melk
Chocoladesaus
180 ml vloeibare slagroom
170 gram chocolade
1 eetlepel boter
- Meng alle droge ingrediƫnten door elkaar in een kom.
- Doe daarna de natte ingrediƫnten erbij.
- Laat een pan goed heet worden en verwarm er een klein beetje boter in. Er zit ook al boter in de pannenkoekjes dus doe niet te veel boter in de pan.
- Schep met een kleine schep (inhoud 80 ml) het beslag in de pan.
- Bak de pancakes aan een kant totdat ze er wat steviger uitzien er er luchtbelletjes aan de oppervlakte verschijnen.
- Draai de pancakes voorzichtig om en bak ze gaar.
- Bak de rest van de pancakes op dezelfde manier.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!