Ik ben dol op chocolade! Dat weet je al toch?! :) en verzelfsprekrnd dol op brownies. Deen smeuïge brownies waarbij het na opeten ervan nog een halve stukje in je mond hebt zitten omdat hij lekker blijft plakken hahaha...
Dit is een eenvoudig recept om zelf brownies te maken. Een heerlijke brownies met een intense chocolade smaak en een crackly bite. wat vind je van de mooie shiny crust?
Recept
185 gram roomboter
200 gram pure chocolade
100 gram bloem
40 gram cacaopoeder
3 grote eieren
275 gram lichtbruin basterdsuiker
100 gram ongezouten pecannoten
- Verwarm de oven voor op 160 ºC.
- Smelt de chocolade au bain-marie en roer de boter erdoor. laat deze afkoelen.
- Klop in een kom de eieren en de basterdsuiker schuimig, 5-8 minuten.
- In een kom meng je bloem met cacaopoeder door elkaar
- Spatel voorzichtig de afgekoelde chocolademengsel door het eimengsel.
- Spatel het bloem en cacaopoeder mengsel erdoor.
- Spatel nu de noten eronder en meng voorzichtig.
- Vet een brownie bakvorm 20x20 cm in met boter en bekleed met bakpapier.
- Schenk het beslag in de bakvorm en bak in 35 minuten.
- Laat de brownie helemaal afkoelen voordat je hem uit de bakvorm haalt.
- Geniet ervan :)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!