maandag 14 november 2016

Snoepappels



Een lekker zoet tussendoortje maar stiekem toch nog besr gezond. De snoepappels met een laagje karamel en pinda's. Heerlijk op een herfstdag! ! Dit recept in een handomdraai klaar. Ook leuk om samen met je kindjes te men, Laat me weten of hem hebt uitgeprobeerd.




Recept

8 appeltjes
400 zachte karamel, fudge
2 eetlepels melk
Gezouten of ongezouten pinda's
8 stokjes


  • Was de appels en droog ze goed af. 
  • Hak de pinda's grof.
  • Steek de houten stokjes voor 3/4 in het stamgedeelte van de appels. 
  • Bedek een Een bakplaat met bakpapier.
  • In een sauspan op laag vuur de fudge en melk onder frequent roeren verwarmen tot de fudge zacht en gesmolten is.
  • De appels in het fudgemengsel dippen. Draai ze een aantal keer rond envervolgens voorzichtig langs de panrand rollen om overmatige saus te verwijderen. 
  • Haal ze door de pinda's en zet ze op de pakpapier.
  • Laat de karamel weer hard worden, dit kan eventueel versneld worden in de koelkast.
     
Lekker!

2 opmerkingen:

  1. Hallo.
    Ziet er heerlijk uit

    Vraagje waar kan je de karamel fudge kopen?

    Omaima

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Omaima,

    Ik heb deze fudge gebruikt
    http://www.lonka.nl/fudge-amandelnougat/fudge-caramel/

    Succes,

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...