Een verfrissende zomers toetje!!
Ingrediënten
200 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
200 gram suiker
250 gram bloem
1/2 theelepel zout
2 theelepels bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
60 ml melk, op kamertemperatuur
4 eieren
1 blik mandarijnen
Topping
1 zak vanille puddingpoeder
1 blik ananas (495 gram)
2 eetlepels poedersuiker (naar smaak)
200 ml slagroom (koud)
mandarijnen voor garnering
verwarm de oven voor op 180 graden. beboter de lasagnaschaal en bestuif deze met bloem. Zeef de bloem en bakpoeder 2 keer en zet deze opzij.
Mix in een beslagkom de boter en suiker voor ongeveer 3 minuten tot een smeuïg geheel. Doe de eieren een voor een bij. Voeg vanillesuiker, mandarijn jus en melk. Doe Bloem bij en meng alles samen.
Doe de mandarijnen bij en mix een beetje tot de mandarijnen gebroken zijn. giet in de bakvorm en bak voor 25- 30 minuten.
Als de cake helemaal afgekoeld is. Meng in een beslagkom de ananas jus met puddingpoeder. Doe de poedersuiker bij. Voeg de slagroom aan toe en klop samen luchtig. Als laatst de ananas stukjes erbij doen.
Verspreid de ananas topping over de cake en doe het minstens 2 uur in de koelkast.
Haal de taart een uur voor gebruik uit de koelkast.
Bron: Cupcakes with sprinkles
200 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
200 gram suiker
250 gram bloem
1/2 theelepel zout
2 theelepels bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
60 ml melk, op kamertemperatuur
4 eieren
1 blik mandarijnen
Topping
1 zak vanille puddingpoeder
1 blik ananas (495 gram)
2 eetlepels poedersuiker (naar smaak)
200 ml slagroom (koud)
mandarijnen voor garnering
verwarm de oven voor op 180 graden. beboter de lasagnaschaal en bestuif deze met bloem. Zeef de bloem en bakpoeder 2 keer en zet deze opzij.
Mix in een beslagkom de boter en suiker voor ongeveer 3 minuten tot een smeuïg geheel. Doe de eieren een voor een bij. Voeg vanillesuiker, mandarijn jus en melk. Doe Bloem bij en meng alles samen.
Doe de mandarijnen bij en mix een beetje tot de mandarijnen gebroken zijn. giet in de bakvorm en bak voor 25- 30 minuten.
Als de cake helemaal afgekoeld is. Meng in een beslagkom de ananas jus met puddingpoeder. Doe de poedersuiker bij. Voeg de slagroom aan toe en klop samen luchtig. Als laatst de ananas stukjes erbij doen.
Verspreid de ananas topping over de cake en doe het minstens 2 uur in de koelkast.
Haal de taart een uur voor gebruik uit de koelkast.
Bron: Cupcakes with sprinkles
This might be perfect for summer, but I think that this cake would also be great anytime, even in the winter :)
BeantwoordenVerwijderen