Het Sinaasappel week!
1 sinaasappel, ontpitten en in stuken snijden (niet schillen)
½ cup vers sinaasappelsap
1 grote ei, op kamer temperatuur
½ cup boter en olie, gemengd
1 ¾ cups bloem
¾ cup white sugar
1 tsp bakpoeder
1 tsp baksoda
snufje zout
1 theelepel vanille extract
walnoten (optioneel)
verwarm de oven voor op 200 C. Je krijgt ongeveer 16 muffins.
- Pureer de stukjes sinaasappel in de blender met de sinaasappelsap.
- Doe ei, olie-boter en vanille extract in de blender en meng alles samen.
- in een beslag kom meng de droge ingrediënten samen en voeg in een keer de sinaasappel beslag aan toe.
- meng met een spatel of houten lepel tot mooi beslag. Niet lang mengen!
- vul de muffin vormpjes 2/3 en doe stukjes walnoten er bovenop (optioneel)
- bak ze voor 20 minuten.
These muffins are very popular here, especially during winter-time when we have fresh and great oranges :)
BeantwoordenVerwijderen