donderdag 31 januari 2013

Sinaasappel muffins

Het Sinaasappel week!


1 sinaasappel, ontpitten en in stuken snijden  (niet schillen)
½ cup vers sinaasappelsap
1 grote ei, op kamer temperatuur
½ cup boter en olie, gemengd
1 ¾ cups  bloem
¾ cup white sugar
1 tsp bakpoeder
1 tsp baksoda
snufje zout
1 theelepel vanille extract
walnoten (optioneel)

verwarm de oven voor op 200 C. Je krijgt ongeveer 16 muffins.

  • Pureer de stukjes sinaasappel in de blender met de sinaasappelsap.
  • Doe ei, olie-boter en vanille extract in de blender en meng alles samen.
  • in een beslag kom meng de droge ingrediĆ«nten samen en voeg in een keer de sinaasappel beslag aan toe.
  • meng met een spatel of houten lepel tot mooi beslag. Niet lang mengen!
  • vul de muffin vormpjes 2/3 en doe stukjes walnoten er bovenop (optioneel)
  • bak ze voor 20 minuten.
Laat de muffins 5 minuten afkoelen voordat je ze van de muffin bakvorm haalt.
Decoreer de muffins met poedersuiker

Bron: multinational cook

1 opmerking:

  1. These muffins are very popular here, especially during winter-time when we have fresh and great oranges :)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...