donderdag 16 augustus 2012

Walnoot koekjes غْرِبِيَة

I'm back! Na een lange pauze van 3 maanden ben ik weer terug! Deze keer met Marokkaanse walnoot Ghribiya. 




Het recept:

100 gram walnoten
100 gram zachte roomboter
100 gram suiker
200 gram bloem
1 ei
1 theelepel bakpoeder

voor de versiering een halve walnoot

Verwarm de oven vóór op 180 graden

  • Beleg twee bakplaten met bakpapier
  • Roer de roomboter crèmig samen met de suiker
  • Maal de walnoten fijn in een foodprocessor.
  • Roer dat samen met het ei door de boter/suikercrème
  • Zeef de bloem samen met het bakpoeder en roer dat door de massa
  • Vermeng goed tot een samenhangend deeg
Vet je handen in met wat olie en maak balletjes ter grootte van een walnooten plaats ze op de bakblikken waarbij je zorgt dat ze niet te dicht tegen elkaaraan liggen.Versier elk bolletje met een halve walnoot.Zet de bakplaten ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven 



De ghribiya moeten heel lichtbruin worden, zacht blijven van binnen en er iets gebarsten uitzien.Laat ze dan afkoelen op een rooster en eet ze pas als ze helemaal afgekoeld zijn.




Bron: Amber

1 opmerking:

  1. These are actually my aunt's favorite cookies!
    She prefers with pecans, but she loves them so much that she doesn't really mind
    Simple and great cookies!:)

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...