woensdag 29 juni 2016

Marokkaanse dadel bonbons

Het is bijna suikerfeest. Iedereen is nu druk bezig met voorbereiden voor deze dag. Naast de lekkere Marokkaanse koekjes worden ook lekkere hapjes en maaltijden voorbereid. Mijn favoriete maaltijd is Trid met ki
p. Dat is een heel dune Lemsemen in een kip saus. Het is zo lekker! Vooral met iel el-Iftar wanneer de familie bij elkaar komt. Heerlijk met zijn allen genieten van l'Gess3a Trid.

Ik heb speciaal voor jou dit makkelijk, gezond en lekker recept.

Dadel bonbons met kaneel en Mazhar "oranjebloesem water", deze laaste geven een Marokkaanse  twist aan deze bonbons. Dit recept is niet alleen ontzetend lekker maar ook nog eens razend gezond. Probeer het maar uit!




Het recept

25-28 bonbons

350 gram dadel pasta
70 gram geroosterde amandelen.
140 gram pistache
1/2 theelepel kaneel
Scheurtje oranjebloesem water, Mazhar

200 gram pure chocolade

  • Maal 70 gram pistache en zet deze apart.
  • Doe 70 gram pistache en amandelen in de keukenmachine en maal deze fijn.
  • Doe vervolgens dadelpasta, kaneelpoeder en oranjebloesem water en laat draaien tot alles goed gemengd is.
  • Draai er balletjes van.
  • Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron.
  • Dip de dadel balletjes in de gesmolten chocolade en rol deze voorzichtig in de gemalen pistache totdat ze rondom helemaal bedekt zijn.
  • Zet ze op een bakplaat bedekt met bakpapier en laat ze  opstijven in de koelkast.
  • Bewaar de dadel balletjes in de koelkast. In een goed afgesloten trommel kun je ze  een week bewaren en in de koelkast 2 weken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...