zondag 24 maart 2013

Double chocolate cheesecake

Deze double chocolade cheesecake is een verrukkelijk dessert en smelt op je tong. Hij is ideaal te combineren met fruit. Ik heb gekozen voor banaan. Deze combinatie is onweerstaanbaar!


Springvorm 21 cm

200 gram digestive koekjes, verkruimeld
80 gram gesmolten boter
500 gram roomkaas
70 gram maizena
150 gram suiker
4 eieren
200 gram pure chocolade 70% cacao
200 gram witte chocolade
1 banaan

Verwarm de oven op 180 graden

Bodem
  • Voeg voor de bodem de gesmolten boter toe aan de verkruimelde digestive koekjes
  • verdeel het mengsel over de bodem van een taartvorm en druk goed aan. 
  • zet 10 tot 15 minuten in de oven. 
Zet daarna de oven op 150 graden.

Vulling
  • Klop de roomkaas 30 seconden met een handmixer, zodat hij mooi glad wordt. 
  • Voeg vervolgens 1 voor 1 de ingrediënten toe. 
  • Verdeel het mengsel over 2 kommetjes. 
  • Spatel de gesmolten witte chocolade door de helft van het mengsel en de gesmolten pure chocolade door de rest van het mengsel en schenk een voor een beginnend bij het pure chocolade mengsel
  • Maak met een satéprikker mooie, sierlijke krullen door het mengsel, zodat er een marmerpatroon ontstaat.
  •  Bak de taart ca. 25 min in de oven (150 graden). 
  • De de oven uit en laat de cake nog ca. 1 uur in de oven
  • Haal uit de oven en laat afkoelen
  • plaats in de koelkast bedekt met vershoudfolie voor een nacht
  • garneer met banaan schijfjes



Tip

De taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt met vershoudfolie in de koelkast. Laat de taart voor serveren iets op kamertemperatuur komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...