Gazellehoorntjes zijn traditioneel Marokkaanse koekjes gevuld met amandelvulling met een vleugje oranje bloessemwater en kaneel.
Ik heb 16 stukjes gemaakt! ze zijn wat dik geworden. Dus! de volgende keer een stuk of 30 gazellenhoorntjes van maken.
Je hebt een deeg roller en een radertje nodig
Elk stukje deeg heel dun uitrollen tot een ovaaltje zo groot als de omvang van de amandel-torpedo’s.
Torpedo inpakken, deeg heel goed aandrukken.
dan het teveel aan deeg wegsnijden met een radertje
Uiteinden ietsje ombuigen om een halvemaanvorm te krijgen. Inprikken met een naald.
Het recept
Voor de amandelvulling
250 gram amandelen
175 gram fijne kristal suiker
1 theelepel kaneel
circa 4 eetlepels oranjebloesemwater
Voor het deeg:
Op een bakblik, belegd met bakpapier, 20-25 minuten bakken.
Ik kwam op internet een mooie foto tegen van gazellenhoorntjes in trendy kleuren. Toen kwam ik op het idee om ze bij iedere gelegenheid een kleurtje te geven. Bijvoorbeeld voor een geboortefeest geef je ze de kleur baby roze/blauw.
Vandaag heb ik cacao aan het deeg toegevoegd, in de hoop dat de koekjes de donkere chocoladebruin kleur behoudt na het bakken. Ze zijn helaas wat lichter van kleur geworden maar niet lelijk!
Ik heb 16 stukjes gemaakt! ze zijn wat dik geworden. Dus! de volgende keer een stuk of 30 gazellenhoorntjes van maken.
De bloem vermengen met ei, boter en geurig water. Al roerend met een mes bekijken of er soms nog wat gewoon water nodig is voor het deeg.
Amandelvulling in 30 bolletjes verdelen
Torpedo inpakken, deeg heel goed aandrukken.
Uiteinden ietsje ombuigen om een halvemaanvorm te krijgen. Inprikken met een naald.
Voor de amandelvulling
250 gram amandelen
175 gram fijne kristal suiker
1 theelepel kaneel
circa 4 eetlepels oranjebloesemwater
Voor het deeg:
250 gram bloem
2-3 theelepels cacao (optioneel)
1 ei
100 gram gesmolten boter
2 eetlepel oranjebloesemwater
Amandelen met suiker samen fijn malen. Doe het mengsel in een kom en doe kaneel en oranje bloesemwater erbij. zoveel oranjebloesemwater toevoegen dat de massa pakt. Kneden. In 30 bolletjes verdelen, daarvan torpedovormige stukjes maken van 6 cm lengte.
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Verwarm de oven voor op 150 graden.
De bloem vermengen met ei, boter en geurig water. Al roerend met een mes bekijken of er soms nog wat gewoon water nodig is voor het deeg. Nu een kwartiertje kneden om een zeer elastische bal te krijgen. Laat het deeg 30 minuten rusten (of langer dan 30 minuten). Vervolgens in 30 stukjes van 10-12 g verdelen. Deze knikkertjes in een plastic zak doen om te zorgen dat ze niet uitdrogen. Elk stukje deeg heel dun uitrollen tot een ovaaltje zo groot als de omvang van de amandel-torpedo’s.
Uiteinden ietsje ombuigen om een halvemaanvorm te krijgen. Inprikken met een naald.
Op een bakblik, belegd met bakpapier, 20-25 minuten bakken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!