125 gram bloem
1/4 theelepel bakpoeder
1/4 theelepel zout
1 eetlepel cacaopoeder
57 gram ongezouten boter , op kamertemperatuur
150 gram suiker
1 Large ei
1/2 theelepel vanille -extract
120 ml karnemelk
1 eetlepel vloeibare rode kleurstof
1/2 theelepel witte azijn
1/2 theelepel bak soda
Verwarm de oven voor op 175 graden. 12-14 cupcakes
- Zeef bloem, bakpoeder, zout en cacapoeder samen in een grote kom.
- Meng de boter met de suiker met een handmixer voor 2-3 minuten tot dit licht en luchtig is. Voeg ei aan toe en meng tot het opgenomen is. Voeg vanille extract en meng.
- In een maatbeker klop de karnemelk met de rode kleurstof.
- Voeg het bloemmengsel en kanemelk toe aan het botermengsel, in drie toevoegingen, begin en eindig met bloem.
- Meng de baksoda met het azijn en roer het voorzichtig door het cake beslag
- verdeel het beslag over de de cupcakes vormpjes ( werk snel) en bak voor 18-23 minuten.
230 gram roomkaas, Philadelphia
½ theelepel vanille extract
60 gram poedersuiker, gezeefd
160 ml ongeklopte slagroom met 35% vet
1 zakje klopfix
- Mix de roomkaas even met een mixer,
- voeg vanille extract en poedersuiker toe en mix tot een smooth crème.
- In een andere beslagkom, klop jemet een mixer de slagroom en klopfix tot stijve pieken.
- Voeg de slagroom toe aan het roomkaas mengsel. Meng deze goed door elkaar tot een dikke crème.
- Vul een spuitzak met de frosting en maak mooie toefjes.
Bron: Joy of baking
The cupcake looks beautiful and very tasty|
BeantwoordenVerwijderenThanks Winnie!!
Verwijderen