Ken je de Italiaanse knapperige koekjes die je moet dopen in je espresso of cappuccino?? Ze
zijn er in allerlei soorten en eenvoudig om te maken. Het leuke van deze koekjes
is dat als je ze 2 maal bakt, zoals het eigenlijk hoort, ze erg lang goed
blijven. Tot wel maanden. Ik heb vandaag een chocolade biscotti met amandelen gemaakt..
150 gram bloem
65 gram cacaopoeder
1 theelepel baksoda
1/2 theelepel zout
70 gram zachte boter
250 gram suiker
2 eieren
2 handen amandelen
100 gram pure chocolade in stukjes
Verwarm de oven voor op 180 C
- In een kom meng je de bloem, cacaopoeder, baksoda en zout
- In een andere kom klop je de boter en suiker goed samen met een elektrische mixer voor ongeveer 5 minuten.
- doe de eieren erbij en meng dit goed tot een gladde massa
- lepel de bloem mengsel er doorheen tot een zacht en soepel deeg en niet plakkerig.
- Roer de amandelen en chocolade erdoor. Zet het deeg op een plank bestrooid met bloem
- Maak van het deeg 2 lange 'worst'
- Leg de 'worst' op bakplaat bekleed met bakpapier
- Bak voor 30-40 minuten
- laat 10 minuten buiten de oven afkoelen en hard worden
- Snij de 'worst' dan op de diagonaal in de charakteristieke Biscotti vorm, elke koekje ongeveer 1-2 cm breed.
- Leg ze weer terug op het bakpapier, elk koekje plat, en bak ze in de oven af voor nog 10 minuten. Draai ze om en bak voor nog 5 minuten.
- Laat ze afkoelen en daarna bewaren in een luchtdichte container
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!