Gevulde paprika's met Bulgur is een heerlijk Turks recept! Dit gerecht is een variant op de bekende dolma met normale rijst.
Ingrediënten
4 paprika's
1 beker dikke Bulgur
1 ui
Half bosje platte peterselie
150 gehakt
2 eetlepel tomatenpurree
2 theelepels rode peper
2 theelepels zwarte peper
1 eetlepel zout
1 tomaat
2 eetlepels zonnebloemolie
Tomatensaus
1 eetlepel tomatenpurree
2 eetlepels zonnebloemolie
1½ beker gekookt water
Bereiding:
- Doe de bulgur in een zeef en houd het onder de kraan zodat de bulgur schoon wordt gewassen.
- Snijd alvast de tomaten, peterselie en uien in stukjes. Snijd ook de kopjes van de paprika's eraf:
- Vermeng daarna in een kom de bulgur, 2 eetlepels tomatenpurree, gehakt, zwarte en rode peper en zout:
- Voeg aan de kom de eerder gesneden peterselie, uien en tomaat.
- Voeg ongeveer 2 eetlepels zonnebloemolie toe aan de kom
- Kneed het mengsel goed.
- Halveer de paprika's, laat de steel zitten en verwijder de zaadlijsten
- Vul de paprika's met het zojuist gemaakte mengsel
- Zet de paprika's vervolgens in een grote pan.
- Zet een andere pan op het vuur, en voeg hier aan toe: 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 eetlepel tomatenpurree en 1 ½ beker gekookt water:
- Laat dit koken, tot het de vorm van een saus krijgt
- Giet deze saus vervolgens over de paprika's in de andere pan:
- Doe de deksel op de pan en laat de boel koken.
- Als het eenmaal is begonnen met koken, zet het vuurpitje lager en laat het nakoken voor een half uur.
Bron: Turkse kok
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!