Deze heerlijke smeerkaas koekjes zijn heel makkelijk te bereiden en ook lekker om op te eten. Ze zijn lekker zacht van binnen en niet te zoet!
125 gram zachte roomboter
60 gram suiker
1 ei
3 puntjes la vache qui rit
1½ theelepel vanille suiker
240 gram bloem
½ zakje bakpoeder
honing
geroosterde amandelen
verwarm de oven voor op 150 graden
- Mix de boter en de suiker door elkaar totdat het in elkaar is opgegaan.
- voeg ei en vanille suiker en smeerkaas puntjes toe en meng goed door elkaar.
- voeg bloem beetje bij beetje doorheen tot een soepel en smenhangend deeg.
- Maak van het deeg worsten van 20 cm. lang en 2 cm breed en snij er stukken van 2 cm lengte. Leg ze op een bakplaat op bakpapier.
- bak voor 15- 20 minuten goudbruin
- verwarm honing in een pan op een zachte vuurtje.
- dompel de koekjes in warme honing.
- Dan gelijk als ze uit de honing komen amandelen erover strooien.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!