Een heerlijk, zachte roomkaascake voor bij een kop koffie of thee. Het is heel envoudig te maken!
Recept:
185 gram roomboter, op kamertemperatuur
185 gram roomkaas, op kamertemperatuur
1 eetlepel citroenschil
300 gram extra fijne suiker
3 eieren
250 gram bloem
1 zakje bakpoeder
Verwarm de oven voor op 180 graden, beboter een tulband bakvorm van 20 cm
- Meng bloem en bakpoeder samen in een kom en zet apart
- Klop boter en roomkaas en citroenschil op tot ze met elkaar zijn vermengd en het mengsel licht van kleur is
- Voeg de suiker toe, klop verder op tot het mengsel licht en luchtig is, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de eieren een voor een toe, meng gedurende een halve minuut voor het volgende ei toe te voegen
- Voeg de bloem in 2 keer. Klop verder op (op lage snelheid) tot alles vermengd is. Hoe minder lang je klopt hoe luchtiger je cake wordt.
- Giet het beslag in de bakvorm en bak voor 1 uur
Delicious xxx
BeantwoordenVerwijderen