dinsdag 24 december 2013

Kaneel yoghurtcake

Een dunne krokante kaneel-suiker-walnoten korst en van binnen heerlijk zacht, luchtig en smeuïg! Kaneel Yoghurtcake is lekker luchtige cake en past perfect bij een warme kop koffie!



Recept

113 gram zachte roomboter
200 gram suiker
2 eieren
250 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel baksoda
Sufje zout
340 gram ongezoete yoghurt
1 theelepel vanille extract

Topping

1 theelepel kaneelpoeder
50 gram suiker
55 gram bastersuiker
150 gram walnoten, grof gehakt (Optioneel)

Verwarm de oven voor op 180 graden, Beboter en bekleed een ovenschaal (lasagne schaal) met bakpapier.
  • Klus met een mixer zachte boter en suiker door elkaar.
  • Doe een voor een de eieren erbij. klopt goed na iedere toevoeging.
  • Doe vanille extract erbij.
  • Zeef bloem, bakpoeder, baksoda en zout boven een andere kom.
  • Mix dan zo kort mogelijk in delen om en om de bloem en yoghurt door het beslag.
  • Giet het beslag in de bakvorm
  • Meng in een kom kaneel, suiker, bastersuiker en walnoten door elkaar.
  • Verspreid het mengsel over het cake beslag.
  • Bak voor 30-35 minuten of tot een satéprikker er schoon uitkomt.
Bon appétit!
 

2 opmerkingen:

  1. Hola. Tu blog es increíble. Lo he visto todo hasta el final (o el principio) y me he quedado alucinada, ¿hay algo que no sepas hacer? jeje. Enhorabuena, sin duda. Saludos.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Muchas gracias Michi.. el tuyo tambien me encanto mucho.. Saludos

      Verwijderen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...