Je leest het goed! Avocado cupcakes.. Ik vind het leuk om, wanneer het mogelijk is, avocado aan mijn recepten toe te voegen.. .vooral om de olie te vervangen. Deze avocado amandel cupcakes zijn olie en ei-vrij. Lekker zacht, vochtig en groen :)
Ingredienten
1 rijpe avocado
100 gram suiker
60 ml vanille yoghurt
175 ml melk
2 theelepels vanille
130 gram bloem
75 gram amandelmeel
1 theelepel bakpoeder
¾ theelepel baksoda
¾ theelepel zout
Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet een cupcakebakblik met daarin cupcake vormpjes klaar.
- Meng in een mengkom bloem, bakpoeder, baksoda en zout door elkaar.
- In een andere kom pureer met een staafmixer de avocado samen met suiker, yoghurt, melk en vanille tot zacht en creme-achtige massa.
- Doe het bloemmengsel bij het avocado mengsel en meng goed door elkaar met een garde.
- Verdeel het mengsel over 12 cupcake vormpjes.
- Bak voor 25 minuten of tot een sateprikker er schoon uitkomt.
- Laat ze afkoelen of een rooster.
Ik heb de cupcakes met een beetje jam ingesmeerd en gegerneerd met geroosterde amandelschaafsels .
Zet een cupcake bakblik met daarin papieren bakvormpjes klaar. - See more at: http://www.cupcakerecepten.nl/cupcakes-maken#sthash.bT6r1QP7.dpuf
Zet een cupcake bakblik met daarin papieren bakvormpjes klaar. - See more at: http://www.cupcakerecepten.nl/cupcakes-maken#sthash.bT6r1QP7.dpuf
Zet een cupcake bakblik met daarin papieren bakvormpjes klaar. - See more at: http://www.cupcakerecepten.nl/cupcakes-maken#sthash.bT6r1QP7.dpuf
http://epicureanvegan.com/2011/12/05/avocado-cupcakes/
Ingredienten
12 cupcakes
<
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!