Het recept van deze week.. Een heerlijk opgerolde cake met chocolade vulling en bekleed met een chocolade ganache. Zo’n rolcake is een klassieker die tot op de dag van vandaag nog veel zoetebekken en chocolade liefhebbers kan bekoren. Een aanrader!
Cake
4 eieren
120 gram fijn kristalsuiker
120 gram bloem
1 zakje vanillesuiker
Siroop
2 glazen water
1 glas suiker
Vulling
200 gram puur of melkchocolade
200 gram vanille kwark (of vanille yoghurt)
Ganache
200 ml ongeklopte slagroom
120 puur of melkchocolade
Amandelschaafsel voor de garnering
Vet een bakplaat 42 cm x 24 cm in met boter en leg er nog een velletje bakpapier op.
- Mix de eieren en suiker met een mixer tot een lichtgeel en luchtige massa voor ongeveer 10 minuten..
- Zeef de bloem en spatel deze voorzichtig door het mengsel heen.
- Verdeel met een paletmes het mengsel over de bakplaat.
- Bak voor 12 minuten goudbruine en gaar.
- Haal deze uit de bakplaat en draai het om op een schone theedoek. Verwijder zeer voorzichtig het vel bakpapier.
Zo maak je de suikersiroop
Meng in een middelgrote steelpan suiker en water. Breng aan de kook, al roerend, tot de suiker is opgelost en laat hem 5 minuten zachtjes bubbelen. Laat afkoelen.
- Maak het bakkwastje nat met suikersiroop en smeer de cake in.
- Smelt de chocolade au bain marie en meng de yoghurt met een lepel door de gesmolten chocolade.
- Verdeel de chocoladecreme over de cake.
- Rol de cake voorzichtig op waardoor je een mooie rol krijgt, die goed vastkleeft.
Maak de ganache
- Leg de roltaart op een rooster en giet de ganache erover heen.
- Garneer met geroonsterde amandelschaafsels.
Tips
- Wil je een ovenbakplaat gebruiken.. verdubbel dan de hoeveelheid cakebeslag.
- Dit is een basis recept voor een roltaart. Je kunt deze ook vullen met opgeklopte slagroom- klopfix en gewenste fruit en garneren met poedersuiker en wat fruit :)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!