donderdag 15 januari 2015

Roltaart

Het recept van deze week.. Een heerlijk opgerolde cake met chocolade vulling en bekleed met een chocolade ganache. Zo’n rolcake is een klassieker die tot op de dag van vandaag nog veel zoetebekken en chocolade liefhebbers kan bekoren. Een aanrader!





Cake

4 eieren
120 gram fijn kristalsuiker
120 gram bloem
1 zakje vanillesuiker

Siroop

2 glazen water
1 glas suiker

Vulling

200 gram puur of melkchocolade
200 gram vanille kwark (of vanille yoghurt)

Ganache

200 ml ongeklopte slagroom
120 puur of melkchocolade 
Amandelschaafsel voor de garnering

Vet een bakplaat 42 cm x 24 cm in met boter en leg er nog een velletje bakpapier op.

  • Mix de eieren en suiker met een mixer tot een lichtgeel en luchtige massa voor ongeveer 10 minuten..
  • Zeef de bloem en spatel deze voorzichtig door het mengsel heen.
  • Verdeel met een paletmes het mengsel over de bakplaat.
  • Bak voor 12 minuten goudbruine en gaar.
  • Haal deze uit de bakplaat en draai het om op een schone theedoek. Verwijder zeer voorzichtig het vel bakpapier. 

Zo maak je de suikersiroop

Meng in een middelgrote steelpan suiker en water. Breng aan de kook, al roerend, tot de suiker is opgelost en laat hem 5 minuten zachtjes bubbelen. Laat afkoelen.

  • Maak het bakkwastje nat met suikersiroop en smeer de cake in.
  • Smelt de chocolade au bain marie en meng de yoghurt met een lepel door de gesmolten chocolade.
  • Verdeel de chocoladecreme over de cake. 
  • Rol de cake voorzichtig op waardoor je een mooie rol krijgt, die goed vastkleeft.
Maak de ganache

Doe de chocolade in een middelgrote kom. Verwarm de room in een klein steelpannetje op middelmatig vuur op en breng heel kort aan de kook. Zodra de room gekookt heeft, giet het dan over de stukjes chocolade heen en klop tot een glad mengsel. Laat de ganache een beetje afkoelen voordat je het over een cake giet.

  • Leg de roltaart op een rooster en giet de ganache erover heen.
  • Garneer met geroonsterde amandelschaafsels. 




 Tips

  1. Wil je een ovenbakplaat gebruiken.. verdubbel dan de hoeveelheid cakebeslag.
  2. Dit is een basis recept voor een roltaart. Je kunt deze ook vullen met opgeklopte slagroom- klopfix en gewenste fruit en garneren met poedersuiker en wat fruit :)
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Like Dulce fresa op facebook!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...