vrijdag 6 februari 2015

Roombotercake zonder mixer

Heb je geen mixer thuis en wil je toch eens een lekker cake bakken? Hier vind je het recept voor een lekker zacht en smeuïg roombotercake zonder mixer.




250 gram zachte roomboter
250 gram fijn kristalsuiker
5 eieren
250 gram bloem
2 theelepels bakpoeder
Citroenrasp
Sap van een halve citroen

Verwarm de oven voor op 160 graden, beboter en bebloem een tulband bakblik

  • Met een vork prak je de zachte boter en suiker door elkaar tot het een creme-achtige substantie.
  • Met een garde meng je de eieren een voor een er door heen.
  • Blijf nadat elk ei is opgenomen 1 minuut kloppen voordat je het volgende ei erbij doet.
  • Zeef de bloem en bakpoeder en spatel deze door het mengsel heen.
  • Doe als laatst een het citroenrasp en het sap van een halve citroen.
  • Giet het mengsel in het bakblik en bak voor 60-70 minuten of tot een sateprikker er schoon uitkomt.
  • Haal de cake uit het bakblik en laat het afkoelen.
Geniet ervan!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...