donderdag 19 februari 2015

Ferrero rocher cupcakes


Voor de chocolade mag je me altijd wakker maken. Daar ben ik zo gek op! Wellicht heb je al gemerkt dat ik een zoutkou en chocoholic ben. Bijna 2 jaar geleden Heb ik een Ferrero rocher taart gemaakt.. Het was een groot succes! Het is een van de populairste en meest bezochte posts op mijn blog. Deze week was het tijd om de Ferrero rocher cupcakes uit te proberen. Deze zijn al een succes! Smulluh!! Ben jij ook CHOCOHOLIC? probeer deze maar uit.



 



Ingredienten

16 cupcakes

65 gram bloem
50 gram fijn gemalen hazelnoten
¼ theelepel baksoda
¾ theelepel bakpoeder
120 gram boter
55 gram pure chocolade, in stukjes
50 gram ongezoet cacaopoeder
2 grote eieren
130 gram witte bastersuiker
1 theelepel vanille extract
125 gram zure room of dikke griekse yoghurt

Verwarm de oven voor op 170 graden. Leg een cupcakes bakvorm met daarin papieren bakvormpjes klaar.
Alle ingrediënten dienen op kamertemperatuur te zijn.  
  •  Zeef de bloem, fijn gemalen hazelnoten, bakpoeder, baksoda en zet opzij.
  •  Smelt de boter in een steelpan, Haal deze van het vuur af en voeg de stukjes chocolade aan toe. Laat deze even staan dan door elkaar roeren.
  • Voeg gezeefde cacaopoeder en roer alles door elkaar met een pollelepel en laat deze even afkoelen.
  • Klop de eieren en suiker op tot een licht en luchtige massa.

  • Voeg vanille-extract aan toe,
  • Doe het chocolade mengsel bij het ei-suiker mengsel en meng alles goed elkaar. 
  •  Voeg afwisselend de droge ingredienten en het zure room toe. Het beslag niet te lang mixen.
  • Verdeel het beslag met een ijsschep over de cupcake vormpjes en bak deze gaar voor 20-22 minuten.
  • Laat de cupcakes op een rooster afkoelen.
Nutella frosting

250 gram gekoelde roomkaas, Philadelphia
400 gram Nutella
12 Ferrero rocher



  • Hol het midden van de afgekoelde cupcakes voorzichtig uit met een theelepel.
  • Vul het gat met een theelepeltje Hazelnootpasta of Nutella
  • Mix de gekoelde roomkaas samen met de overgebleven Nutella. niet te lang mixen.
  • Schep het mengsel in een spuitzak met een groot en ronde spuitmondje en spuit mooie toefjes op de cupcakes.
  • Garneer met een Ferrero Rocher bonbons.


Smakkelik!!



4 opmerkingen:

  1. Je bent een goede fotograaf! Hele mooie foto's vanuit de goede hoeken en met goede details. Een tip van mij is als je een betere camera hebt, zul je scherpere foto's krijgen, waardoor het geheel alleen maar mooier wordt.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je compliment en voor de tip. Momenteel maak ik de foto`s met mijn Smartphone, scherpere foto`s dan dit krijg ik niet maar een professionele fototoestel staat wel op mijn verlanglijstje.

      Verwijderen
  2. Hey meid,mijn complimenten..supermooie,lekkere gerechtjes!! K wou de Ferrari rochertaart maken,toen dacht ik misschien beter om er cupcakes van te maken,maar ik zag net dat je daar ook al aangedacht hebt..superbb!! Ik hou van jouw stijl!!! Echt iets voor mij.. keep the food, ah ik bedoel good work���� Liefs Latifa

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ferrero rocher����... trouwens al je taarten zien er geweldig uit!!!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...