dinsdag 22 november 2016

kokos appelcake


Ja, hier ga je echt van smullen! Een kokos cake met schijfjes appels bovenop. De kokos en de appels zorgen voor een frisse smaak. Ik zou dit recept zo snel uitproberen,  want ik ben van overtuigd dat je deze heerlijke cake lekker gaat vinden.





Recept

125 gram zachte roomboter 
100 gram suiker
2 zakjes vanillesuiker
2 grote eieren
200 gram bloem
2 theelepels bakpoeder 
50 gram geraspte kokos
100 ml kokosmelk
4 appels
2 eetlepels citroensap

 Amandelschaafsels

Verwarm de oven voor op 160 graden. Beboter en bekleed een ronde bakvorm 24 cm met bakpapier
  • Zeef de bloem en de bakpoeder, meng de geraspte kokos erdoor en zet deze apart.
  • Schil de appels en snijd ze door het midden, verwijder de klokhuizen.
  • Meng een halve kop water met 2 eetlepels citroensap en giet deze over de appels. (OP DEZE MANIER WORDEN DE APPELS NIET BRUIN TIJDENS HET BAKKEN)

  • Klop de zachte boter samen met de vanillesuiker en gewone suiker tot het een romig mengsel is geworden. 
  • Voeg daarna één voor één de eieren toe, en klop tussen de toevoegingen goed met een elektrische mixer.
  • Klop de zachte boter samen met de vanillesuiker en gewone suiker tot het een romig mengsel is geworden. Voeg daarna één voor één de eieren toe, en klop tussen de toevoegingen goed met een elektrische mixer.
  • Spatel het bloemmengsel erdoor afwisselend met de kokosmelk. Je begint en eindigt met het bloemmensengsel. Dus 3 keer bloemmengsel en 2 keer kokosmelk toevoegen.
  • Haal de appeltjes uit het water en snijd ze in schijfjes.
  • Schep het beslag in de ingevette springvorm, en leg de gesneden appels bovenop het beslag.
  • Strooi het amandelschaafsel er over.
  • Bak 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat 5 minuten afkoelen in de vorm en maak daarna de rand los. Laat verder afkoelen.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...