donderdag 10 november 2016

Gekaramiliseerde amandelen met een laagje sesam

Zoek jij een recept voor een lekkere en simpele snack? Ik heb een heerlijk recept voor je. Iets nieuws! Een oh zo lekker recept.. Gekaramiliseerde amandelen met een laagje sesamzaadjes. Geloof me, het is delicious. Je moet het echt uitproberen.

Op Snapchat "@dulcefreska" heb het stap voor stap recept geplaatst met video's. Hopelijk heeft iedereen het kunnen zien.



Recept

200 gram atmandelen
150 gram suiker
4 eetlepels water
150 gram sesamzaad


  • Doe de suiker en het water in een steelpannetje. Draai het pannetje even rond, zodat alle suiker bedekt is met water en zet het op een mediumhoog vuurtje.
  • De suiker gaat smelten. Je moet niks doen, ook al denk je dat het fout gaat. Laat de pan gewoon op het vuur staan.
  • Als de massa bruin wordt dan mag je het roeren.
  • Voeg de nootjes toe en blijf roeren. Als de suiker gaat kristaliseren.. geen Paniek! Gewoon door blijven roeren tot de suiker weer gesmolten is.
  • Laat de massa nog even bubbelen.
  • Doe de sesamzaad op een bakplaat bedekt met bakpapier en giet de nootjes er overheen. 
  • Pak de rechtere puntjes van de bakpapier en breng ze naar de andere kant en dan weer terug . Doet hetzelfde met de linkerkant. Herhaal deze handelingen totdat de amandelen helemaal bedekt zijn met de sesamzaadjes
  • Verspreid de amandelen over de pakpapier met behulp van een pollepel. Anders wordt het een grote klomp.
  • Wacht met proeven tot ze afgekoeld zijn want de gekarameliseerde suiker is loei heet !!!!
Laat ze jullie net zoals ik smaken...

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...