vrijdag 18 november 2016

Speculaas chocolate chip cookies

Nieuwe uitdagingen en nieuwe spannende smaken. Soms dringt een idee tot me door en wil het meteen realiseren. Dit keer een combinatie van Nederlandse speculaas koekjes en de Amerikaanse chocolate chip cookies.
Dus waarom niet? Ik dook de keuken in Om te kijken of alle ingrediënten thuis heb. Ik miste  de belangrijkste ingrediënt voor de speculaas koekjes, de speculaaskruiden. Ik ging ze meteen halen bij de supermarkt. Ik kunt ze trouwens ook zelf maken, check hier het recept.

Met veel inspiratie en heel veel zin ging ik aan de slag.. De fusie van smaken uit verschillende twee keukens heeft geleid tot een smaakexplosie haha! Ja je leest het goed..

Wow! Zonder te overdrijven de combinatie is gewoon heerlijk.. De chewy speculaas koekjes met chocolade chuncks is onweeonweerstaanbaar lekker! Wat een heerlijke fusie van smaken. Een nieuwe spannende resultaat. Met dit recept kun je iets nieuws, aparts en lekkers op tafel toveren voor sinterklaas.

Met sinterklaas vinden de kinderen het super leuk om zelf pepernoten of speculaas koekjes te maken! Check de recepten..


Recept

550 gram bloem
1 theelepel zout
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel speculaaskruiden
1/2 theelepel kaneelpoeder
180 gram kristalsuiker
180 gram bruin basterdsuiker
300 gram pure chocolade
2 eieren
250 gram boter op kamertemperatuur

Amandelschaafsels


  • Hak de chocolade repen in kleine stukjes.
  • Meng de bloem, bakpoeder, speculaaskruiden, kaneelpoeder en het zout in een kom.
  • Doe de boter, basterdsuiker, kristalsuiker in een kom en mix tot deze romig is.
  • Voeg daarna één voor één de eieren toe en mix na elk ei het mengsel goed door.
  • Voeg beetje bij beetje het bloemmengsel toe.
  • Voeg als laatste de chocoladestukjes toe.
  • Zet het deeg een half uur tot een uur in de koelkast.
 Bekleed een pakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Vorm een balletjes en haal de bovenkant door amandelschaafsel en leg op het bakpapier. Je hoeft het balletje niet plat te maken.
  • Laat wel ruimte tussen de koekjes, want deze lopen nog een beetje uit.
  • bak ze in10-11 minuten in een oven op 190 graden.
  • Als ze klaar zijn voelen ze heel zacht, eenmaal als ze afgekoeld zijn worden ze harder
  • Dus overschrijdt de baktijd niet, tenzij je heel grote koekjes hebt.
  • Laat ze dus op de bakplaat helemaal afkoelen.
  • En smullen van deze heerlijke combinatie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...