Het leek mij leuk om maandelijks een gastblogger een recept op mijn blog te laten zetten.
Ik vind het altijd leuk om te zien dat anderen graag koken, wat ze dan maken en hoe ze dat doen.
Vandaag is Maryam de eerste gastblogger op Dulce fresa, een verschrikkelijk lieve meid en een trouwe viewer. Maryam is een marketeer bij een grote IT bedrijf, haar hobby`s zijn reizen, sporten en bakken. De laatste tijd is ze zichzelf meer gaan verdiepen in patisserie, bakken van koekjes en andere lekkernijen. Maar ook in gezonde smoothies en hapjes. Maryam wilt vandaag haar notenmix baklava met ons delen! Wat ook superleuk is, zij deelt met ons een stappenplan met foto`s en laat zien hoe makkelijk het is om homemade Baklava te maken.
Daarnaast gaat zij niet een enkel recept met ons delen, ze deelt straks ook gezonde recepten met ons! Jaa! Wij worden verwend met een reeks recepten. Ik weet zelf ook nog niet wat ze allemaal gaat maken, dus ik ben net zo benieuwd als jullie!
Notenmix Baklava
Siroop
1/2 cup* water
11/2 cup suiker
1etetepel. Citroensap
1eetlepel Ma zher (oranje blossemwater)
Vulling
1 pakje filodeeg (verkrijgbaar in de Turkse of Marokkaanse supermarkt)
500 gram geroosterd Notenmix naar keuze (ongezouten)
2 eetlepels Suiker
2 eetlepels Oranje blossemwater
1/4 cup gesmolten boter
150 gram gesmolten boter voor het bestrijken van filodeeg
50 gram fijn gehakte pistachenootjes voor versiering
* 1 cup = 250 ml
Bereidingswijze
Begin
eerst met de siroop, neem een steelpan en doe daarin de water, suiker
en citroensap, breng deze samen aan de kook. Laat het mengsel op een
zacht vuurtje 5-8 min sudderen.
Voeg 1 eetlepel oranje blossemwater. Laat het nog 5 min sudderen en haal het van vuur om af te koelen.
Verwarm de oven en rooster daar de Notenmix tot een goudbruin kleur.
Hak
de geroosterde noten tot een fijn geheel, dit zorgt voor een sterke
smaak. Voeg suiker, blossemwater en boter, meng het geheel.
Neem de filodeeg en snij het door het midden en bedek het met een theedoek om uitdroging te voorkomen.
Neem een filodeeg vel en bestrijk het met gesmolten boter, herhaal dit 3
keer. Leg de 3 vellen op elkaar. Met een lepel schepje de Notenmengsel
aan de rand van de vel en rol het op.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Neem
een scherpe mes een snijd kleine blokjes van ongeveer 5 cm lang, leg
deze naast elkaar in een ovenschaal.
Bestrijk het geheel met gesmolten boter en zet de baklava in de over voor 20 a 30 minuten tot dat ze een goudgeel kleur krijgen.
Zodra de baklava uit de oven haalt, Giet voorzichtig het siroop erover heen en sprenkel wat pistachenootjes erover heen.
Wees nou eerlijk!! Loop het water je in de mond??
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Like Dulce fresa op facebook!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!