zaterdag 16 april 2016

Dadel walnoot rol koekjes


Dadels zijn lekker bij harira of als tussendoortje. Ze zijn een onmisbare onderdeel van een Marokkaanse feest. Bij aankomst wordt je welkom geheten met gevulde
dadels met marsepein of walnoten een melk.  Dadels zijn ook heerlijk verwerkt in koekjes.
Deze versie van dadelkoekjes is lekker en ziet er apart uit. De koekjes zijn lekker zacht met een crunchy bite.




Ingredienten

35-38 rol koekjes


Het deeg

230 gram zachte boter
100 gram suiker
100 gram basterdsuiker
1 grote ei
1/2 theelepel vanille extract
300 gram bloem
Snufje zout
1/4 theelepel baksoda

De vulling

300 gram dadels, zonder pit
50 gram suiker
120 met water
Snufje zout
125 gram walnoten


Bereidingswijze

  • Ontpit de dadels en controleer ze aan de binnenkant op kleine zwarte puntjes. Gooi de dadels met de zwarte puntjes weg en hak ze fijn.
  • Doe suiker en water en dadels in een steelpannetje en zet op het vuur.
  • Breng deze aan de kook. Zet het vuur wat lager en laat het ongeveer 10 minuten koken of tot de dadels zacht zijn.
  • Hak de walnoten heel klein en meng deze door het dadels mengsel en zet hem apart.
Zo maak je het deeg.
  • Mix de zachte boter, suiker en basterdsuiker goed door elkaar tot een licht en zachte massa.
  • Meng er ei en vanille extract door.
  • Meng de bloem samen met de baksoda, zout en voeg dit beetje bij beetje bij het boter mengsel en kneed het deeg ondertussen goed door totdat je een zacht en soepel deeg krijgt.
Het deeg moet zacht zijn maar niet plakkerig. Als het te plakkerig is voeg nog een beetje bloem toe.
  • Maak een bal van het deeg, doe dit in plasticfolie en laat het deeg 1 uur opstijven in de koelkast.
  • Bestrooi je werkblad en roller goed met bloem en rol het deeg voorzichtig (het is zachte deeg)uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 1 centimeter dik.
  • Verdeel devulling gelijkmatig over de lap deeg. Rol de lap deeg op over de lange zijde.
  •  Doe dit in plasticfolie en plaats het 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 190 graden .
  • Haal de rol uit de koelkast en snijd 'm dan in repen van ongeveer 1,5 cm breed. Gebruik hier een scherp mes voor, dan gaat het makkelijker.
  • Leg de koekjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze zo'n 15 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Laat de  dadelkoekjes 10 minuten in  de bakplaat afkoelen voordat je ze verplaatst naar een rooster. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...