zondag 27 maart 2016

Carrot cake



Man o man, wat is deze worteltaart met pecan noten heerlijk.
Deze cake is heerlijk smeuïg en licht gekruid met een vleugje kaneel. De wortels geven een heerlijke zoete smaak aan de cake en de silky witte chocolade roomkaas frosting maakt de taart helemaal af.


Heb verschillende recepten roomkaas frosting uitgeprobeerd! Maar hier vind je het beste recept voor een silky frosting. Een recept met 100 % kans van slagen. Mooi glad en luchtig en voelt zijdezacht aan. EEN AANRADER!

Ga je dit maken? Laat me weten wat je ervan hebt gevonden! Dat vind ik leuk.




Ingrediënten 

Wortelcake 

100 gram pecan noten
350 gram fijn geraspte wortels
260 gram patent bloem
1 theelepel baksoda
1 ½ theelepel bakpoeder
½ theelepel zout
1 ½ theelepel kaneelpoeder
4 grote eieren
300 gram suiker
240 ml zonnebloem olie
2 theelepels vanille extract

Cream cheese chocolade

200 gram witte chocolade

250 gram philadelphia roomkaas, op kamertemperatuur
60 gram zachte roomboter
2 theelepel vanille extract

Garnering 

80 gram pecannoten

Verwarm de oven voor op 180 graden. beboter 2 bakvormen van 22 cm en bekleed de bodem met bakpapier.
  • Klop met een mixer de eieren schuimig voor 1 minuut
  • Voeg de suiker toe en klop 3 a 4 minuten.
  • Zet de mixer op de laagste stand en meng beetje bij beetje de olie erdoor.
  • Zeef het bakmeel, de kaneel, het baksoda en het bakpoeder boven het eimengsel en meng met een houten lepel voorzichtig door elkaar.
  • Voeg de fijn geraspte wortels en de fijn gehakte walnoten toe aan het mengsel. Verdeel het mengsel over 2 bakvormen.
  • Bak in 25 a 30 minuten. Steek een satéprikker in de taart. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat afkoelen 10 minuten in de vorm.
Zo maak je de Silky Cream cheese crème

  • Breek de witte chocolade in een kom en smelt deze 2 minuten in de magnetron. 
  • Roer de gesmolten chocolade met een vork en zet apart. Laat het even afkoelen.
  • Meng ondertussen de zachte boter, philadelphia roomkaas en vanille extract op de laagste stand.NNiet te lang mixen.
  • Voeg de gesmolten chocolade toe. Meng alles door elkaar tot een zachteeen silky.

 
  • Verdeel ongeveer de helft van de frosting over de onderste laag van de cake.
  • Smeer dit goed uit met een paletmes en leg de tweede cake er bovenop. 
  • Verdeel je de overgebleven frosting over de bovenkant en een beetje over de zijkanten van de taart met behulp van het paletmes.
  • Decoreer de taart met pecannoten. 

6 opmerkingen:

  1. Gruwelijke lekker! Ga em zeker uitproberen. Welke maat bakblik heb jij gebruikt?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankjewel!Ik heb 2 bakvormen van 22 cm gevruikt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er heerlijk uit meid.. bedankt voor het recept.. hopelijk vindt ik snel de tijd om m te maken...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mag ik iets vragen, van wie is dit recept? Juist tegen gekomen op Facebook

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Graag gedaan schatjes, dit recept heb ik net bij kookmustjes geplaatst met mijn privé facebook account :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heeeeeeeerlijk verslavend lekker.
    Bedankt voor het recept. ❤️

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...