Als chocoholic staat de chocolademouse hoog op het lijstje van mijn favoriete desserts. Wat deze chocolade mousse nog bijzonder maakt is Toblerone. De stukjes amandel en nougat die in toblerone zit, zorgen ervoor dat deze chocolade mousse een hele aparte structuur heeft.. lekker!!
Toblerone mousse maak je met maar 3 ingediƫnten en is werkelijk verrukkelijk. Bijzonder genoeg voor een etentje of de feestdagen.
Ingrediƫnten
200 gram Toblerone
250 me slagroom
25 me melk
Garnering
mini toblerone
Cacaopoeder
Zo maak je het
- Smelt de chocolade au bain marie.
- Warm de melk op in een pannetje of in de magnetron. Maar niet koken.
- Roer met een schone garde de warme melk bij de gesmolten chocolade. Je moet goed roeren.
- Klop de slagroom met een mixer hij zo stijf is dat hij niet meer uit de kom druipt als je hem scheef houdt. Klop de slagroom niet te lang door.
- Spatel de slagroom in 2 of 3 gedeelten door de chocolade.
- Verdeel de mousse over 6 kleine glaasjes. Garneer deze met mini Toblerone
- Laat deze minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
- bestrooi de glaasjes met cacaopoeder en serveer met slagroom.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!