Ik overdrijf niet: maar deze brownie taart met cashewnoten is om je vingers bij af te likken. De cakey brownie laagjes gevuld met een heerlijke cashewnoten ganache is hemels. Onbeschrijfelijk lekker!
Ingrediënten
200 gram pure chocolade
90 gram roombote
5 eieren
200 gram suiker
1 vanillesuiker
100 gram bloem
1/2 theelepel zout
1 theelepel bakpoeder
3 eetlepels zure room
Cashewnoten ganache
250 gram cashewnoten, geroosterd en grof gehakt
Bewaar wat geroosterde cashewnoten ter decoratie.
360 ml slagroom
40 gram roomboter
3 eetlepels suiker
360 gram pure chocolade 70% cacao
Zo maak je het de brownie!
Verwam de oven voor op 175 graden. Beboter en bekleed de bodem van een brownie bakvorm 22 x 22 cm met bakpapier.
- Smelt de chocolade en roomboter au bain marie of in de magnetron. En zet deze apart.
- In een kom meng je bloem, bakpoeder en zout.
- In een beslagkom meng je de eieren, suiker en vanillesuiker met een mixer tot een licht en luchtig beslag.
- Doe de gesmolten chocolade bij en mix15 seconden.
- Spatel de droge ingrediënten door het beslag.
- Roer vervolgens 3 eetlepels zure room er door.
- Giet het brownie beslag in de bakvorm.
- Bak deze in 40-45 minuten of tot een satéprikker er schoon uit komt.
- Laat de brownie 10 minuten in de bakvorm afkoelen.
- Haal vervolgens deze uit de bakvorm en laat hem helamaal afkoelen. Je kunt deze ook in de koelkast zetten.
Wanneer de brownie afgekoeld is maak jij de ganache.
- In een steelpannetje warm je de slagroom, suiker en boter op tot het kookpunt.
- Voeg de chocolade stukjes toe en roer met een garde tot een glanzend ganache.
- Bewaar 200 ml ganache voor de topping
- Doe de geroosterd en gehakte cashewnoten de resterende ganache.
- Leg de brownie omgekeerd en snij deze met een taartzaag in 3 horizontale laagjes.
- Leg de eerste laag op de bodem van de bakvorm en smeer een laag cashewnoten ganache, dek af met de middelste brownie plaklaag op de ganache en doe de rest van cashewnoten ganache er over.
- Doe de derde brownie plaklaag er bovenop.
- Zet de taart minimaal een uur in de koelkast om te stollen.
- Roer de ganache goed met een vork en giet deze over de brownie taart.
- Garneer de taart met geroosterde cashewnoten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!