dinsdag 15 maart 2016

Raffaello taart


Ik heb een leuke recept voor de kokos en Raffaello liefhebbers. Een makkelijk te maken en vooral heerlijk taart zonder bakken. Ik heb veel complimenten gehad over de smaak en structuur van deze lekkernij.

Een smaakexplosie! Een frisse, romige, krokante en zachte Raffaello taart met een subtiel vanille en amandel aroma. Kortom, het is verrukkelijk.



 

Oeps! De kleine komt in beeld tijdens de fotoshoot... :)
Oh ja, heb je de Raffaello cupcakes die ik vorig jaar heb gemaakt al gezien?


Ingrediënten

Kokos creme

1 liter melk
2 eetlepels roomboter
165 gram suiker
2 zakjes vanille suiker
65 gram bloem
50 gram maïzena
250 gram zachte roomboter
300 gram geraspte kokos
200 gram gemalen amandelen of amandelen

Wat heb je nog meer nodig?

300 gram crackers
200 gram witte chocolade
80 ml opgeklopte  slagroom
30 gram geraspte kokos
1 pak raffaello


  • Breng 800 ml melk met 2 eetlepel roomboter aan de kook.
  • In een kom men je 200 me melk met de bloem, maïzena, suiker, vanillesuiker goed doorelkaar.
  • Voeg deze laatste aan de warme melk toe en roer deze met een garde op middelhoog  vuur tot een dikke crème.
  • Haal deze van het vuur en laat het afkoelen.
  • Doe de afgekoelde crème in een beslagkom en mix deze een paar minuten met een handmixer of een staandmixer.
  • Voeg blokje voor blokje zachte roomboter (250 gram) toe en mix tot een egale crème.
  • Spatel de kokos en gemalen amandelen door de crème.
Je hebt een grote springvorm of ovenschaal nodig. ik heb een rechthoekige springvorm gebruikt van 38 cm Raffaello



  • Leg je op de bodem laag crackers en smeert daar voorzichtig een laag van amandel-kokos mengsel over, vervolgens weer laag crackers. Dus 3 laagjes crackers en 3 laagjes creme. Je begint met crackers en eindigt met crème.
  • Verwarm de slagroom een steelpannetje tot het kookpunt. Breek de de witte chocolade boven een kommetje. 
  • Giet de warme slagroom over de witte chocolade en laat deze even 5 minuten staan zonder te roeren.
  • Roer met een garder tot een gladde ganache. Doe vervolgens de kokos bij en giet het mengsel over de taart.
  • Laat de taart zeker 8 uurtjes in de koelkast opstijven.
  • Haal de taart uit de sprinvorm voor het serveren en snij deze in gelijke stukjes en versier eventueel met kokos en Raffaello bonbons.
  • En genieten...


2 opmerkingen:

  1. Er staat 80ml opgeklopte slagroom maar dat zou ongeklopt moeten zijn

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...