maandag 30 september 2013

Homemade Cronuts

Cronut: De hype uit New York City ook in Dulce fresa's keuken, dus ook in jouw keuken!

De cronut is een creatie van de Franse bakker Dominique Ansel, die een bakkerij in New York heeft. Het gaat daarbij om een met crème pâtissiére gevuld croissantje in de vorm van een donut. Terwijl croissants doorgaans worden gebakken in de oven, worden de cronuts net als donuts in olie gebakken, waarna deze gevuld en geglaceerd worden.
Op 18 mei ging het eerste exemplaar over de toonbank en sindsdien is dit gebakje niet aan te slepen. Mensen staan hiervoor uren voor opening van de bakkerij reeds in de rij om een Cronut te kunnen bemachtigen.

Dulce fresa heeft deze week de eerste Cronut gebakken met een croissantdeeg uit de supermakt. Het is makkelijk om te maken. De combinatie is onweestaanbaar. Echt een aanrader!


Recept

Voor 10-12 cronuts

340 gram Croissantdeeg
100-150 gram Crème Pâtissiére

Glazuur

75 gram poedesuiker
3-4 eetlpels citroensap

  • Vouw het deeg in drieën van rechts naar links zoals een brief. Draai het deeg 90° en rol het deeg nogmaals uit en vouw weer in drie. Draai het deeg weer 90° en rol opnieuw uit tot 5 mm dik.
  • Steek met een ronde vorm deegcirkels uit. Steek met kleine uitsteekvorm of een flesdopje donuts-gat uit.
  • Bedek de deegcirkels met een shone theedoek en laat ze ongeveer een uur rusten op een warme plek.
  • Verhit de olie in een steelpan op het vuur tot ongeveer 170 graden.
  • Wanneer is de gewenste temperatuur is bereikt zet het vuur iets lager.
  • Bak de cronut 45-60 seconden aan elke zijde goudbruin.

  • Haal de goudbruine cronuts uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Spuit hierna op 4 plekken langs de bovenkant de vulling in de cronut meteen spuitzak of vulspuit en laat afkoelen.
Glazuur maken
  • Meng poedersuiker met citroensap tot en gladde massa. Wanneer dit te loperig is mag er poedersuiker worden aan toegevoegd.
  • Werk, wanneer de cronuts afgekoeld zijn, af met de citroen glazuur.

Enjoy!!

donderdag 26 september 2013

Mille-feuille

Mille-feuille is een populair frans gebakje, vergelijkbaar met de Nederlandse tampouce. Mille feuille betekent "duizend laagjes".
Ik heb millefeuille gemaakt met kant-en-klare bladerdeeg. Het smaakt net zo lekker en het is snel klaar! 
 
 
 
 

Recept

voor 8 millefeuille

8 plakjes bladerdeeg (diepvries)
500 gram crème pâtissiére
2 eetlepels poedersuiker
Chocoladepen of gesmolten chocolade

Glazuur

150 gram poedersuiker
2-3 gekookt water
¼ theelepel vanille extract
paar druppels voedingskleurstof (optioneel)

Verwarm de oven voor op 210 graden.

  • Leg de plakjes bladerdeeg in bakplaat dek af met bakpapier
  • Leg er een andere pakplaat erop zodat de bladerdeeg niet de kans krijg om dik te worden.
  • bak voor 20 minuten
  • Haal ze uit de oven en zet de oven op grill stand.
  • Bestrooi de bovenzijde met poedersuiker en zet terug in de oven om de poedersuiker te laten carameliseren.
  • Haal uit de oven en laat afkoelen.
  • Zodra de bladerdeeg afgekoeld is. Snij de plakjes bladerdeeg een keer door het midden zodat je 16 plakjes hebt.
  • Doe de crème pâtissiére in een spuitzak en spuit 3 banen op de bladerdeeg. Doe een plakjes bladerdeeg erop en versier met glazuur.
Maak het glazuur
  • Doe poedersuiker in een kom en voeg vanille en gekookte water aan toe.
  • Meng met een mixer alles goed door elkaar.
  • Breng dat op kleur met een paar druppels kleurstof.
  • Bestrijk de bovenkant van millefeuille met glazuur
  • Maak parallele strepen met de chocoladepen of gesmolten chocolade in een spuitzak met kleine mondje op het glazuur.
  • Trek nu meteen met een tandstoker door de chocolade strepen van boven naar beneden of om en om, van boven naar beneden en van beneden naar boven. met een paar centimeter tussenruimte.
  • En laat drogen.

Bon appetit!!

Crème Pâtissiére

Hier is een geweldig recept voor banketbakkersroom of crème pâtissière, dat kan worden gebruikt met soezendeeg voor soesjes, in fruittaarten, in trifles en heel veel andere recepten.                
 

Recept

voor 500 gram

500 ml melk
1 vanillestokje
4 eidooirs
150 gram suiker
75 gram bloem

  • Klop de eidooiers met suiker romig in een kom en klop er dan de bloem door.
  • Breng melk met de vanillepeul zachtjes aan de kook.
  • Haal de vanillepeul eruit, giet wat hete melk bij het eimengsel, blijf roeren.
  • Giet het eimengsel dan in de pan met hete melk en en breng voorzichtig al roerend aan de kook tot er luchtbellen in de creme ontstaan.
  • Zet het vuur zacht en kook nog 1 minuut door.
  • Giet de creme over in een schone kom, bedek met plasticfolie en laat afkoelen.

woensdag 25 september 2013

DIY: rechthoekige cakevormpjes

In spanje worden verschillende soorten cakjes in rechtroekige vormpjes gebakken. Je kunt ze daar waarschijnlijk wel kopen maar hier in Nederand niet. Daarom ging ik op internet zoeken hoe je een rechthoekige cakevormen kun maken. Et voìla! Hier heb je een stappenplan hoe je ze zelf kunt maken.
 
 
Wat heb je nodig?
 
Bakpapier
Schaar
 
 

 
 
 Knip de papiertjes van 15x13 cm
 

Vouw de  papier in de drie gelijk delen. De buitenste delen binnen vouwen.

 
Vouw de buitensteelen in tweëen.
 

Vouw de buitenste hoeken naar binnen.
 




 
Et voíla! Rechthoekige vakevormpjes van 10x5 cm

zondag 22 september 2013

Homemade Marsepein Bonbons

Wie lust geen Marsepein? Deze heerlijke marsepein bonbons zijn op smaak gebracht met een vleugje Oranjebloesemwater.
Iedereen die marsepein lekker vind moet deze bonbons uitproberen!
 
 
 
 
 
Wat heb je nodig?
 
15-16 stuks
 
200 gram gepelde amandelen
100 gram suiker of poedersuiker
1-2 eetlepels oranjebloesemwater

Versiering

walnoten, amadelen
Voedingskleurstof
Suiker
  • Maal in de keukenmachine de amandelen en suiker heel fijn.
  • Voeg oranjebloesemwater toe en kneed met de hand tot een compacte massa.
  • verpak het deeg in plasticfolie en l uur laten rusten.



 



  • Kleur de marsepein in je lievelingskleuren.
  • Maak gelijke balletjes en vorm ze tot blokjes.
  • Rol de blokjes door de suiker (optioneel) en druk een halve walnoot of een amandel in.



  •  

     
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...