Een heerlijke chocoladetaart waarin een verrassing verwerkt zit. Zodra de taart wordt aangesneden ontdek je de lekkere romige kokoslaag. Deze chocoladetaart is verleidelijk lekker en vrij makkelijk om te maken. Echt een taart voor speciale gelegenheden. Ga je hem uitproberen?
Kokos vulling
200 ml ongeklopte slagroom
20 ml kokosmelk
100 gram poedersuiker
150 gram geraspte kokos
Chocoladecake
200 gram zachte roomboter
200 gram suiker
4 eieren
100 ml melk
250 gram bloem
2 theelepel bakpoeder
40 gram ongezoete cacao
Chocoladeglazuur
75 gram roomboter
150 gram pure chocolade, in stukjes
1 eetlepel honing
2 eetlepel hagelslag van echte chocolade
Vet een springvorm 24 cm doorsnee in met wat boter en bestrooi met wat bloem.
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Like dan Dulce fresa op Facebook!
Bron: Jamaicaanse taarten
200 ml ongeklopte slagroom
20 ml kokosmelk
100 gram poedersuiker
150 gram geraspte kokos
Chocoladecake
200 gram zachte roomboter
200 gram suiker
4 eieren
100 ml melk
250 gram bloem
2 theelepel bakpoeder
40 gram ongezoete cacao
Chocoladeglazuur
75 gram roomboter
150 gram pure chocolade, in stukjes
1 eetlepel honing
2 eetlepel hagelslag van echte chocolade
Vet een springvorm 24 cm doorsnee in met wat boter en bestrooi met wat bloem.
- Breng de slagroom in een pan snel aan de kook
- Roer kokosmelk, poedersuiker en de geraspte kokos erdoor.
- Overdoen in een kom en 1 uur laten afkoelen.
- Roer de zachte boter en de suiker door elkaar,
- Roer de eieren er een voor een door, het volgende ei pas toevoegen als het vorige volledig is opgenomen in het boter-suikermengsel.
- Zeef boven een kom de bloem, bakpoeder en de cacao.
- Meng en schep dit beetje bij beetje luchtig door het boter-suiker-eimengsel.
- Voeg melk toe.
- Schep de helft van dit chocoladedeeg in de springvorm, verdeel het inmidddels afgekoelde kokosmengsel over het chocoladedeeg maar laat aan de rand 1 cm over.
- Schep de andere helft van het chocoladedeeg erop en strijk glad.
- Bak de taart voor 45 minuten. Laat hem afkoelen.
- Smelt in een kom boven een pan net niet kokend water au-bain-marie de boter en de pure chocoladestukjes.
- Roer de honing erdoor.
- Laat een beetje afkoelen en bestrijk de chocolade kokostaart hiermee, bestrooi met de hagelslag.
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Like dan Dulce fresa op Facebook!
Bron: Jamaicaanse taarten
Deze ga ik zeker proberen ! Ben gek op alles waar choco en kokos inzit hmmmm
BeantwoordenVerwijderenJe hebt geweldige recepten ! Xx
Bedankt Karima voor je compliment! Hou de pagina in de gaten, daar komen zeker nog meer recepten waar choco en kokos inzit!
VerwijderenKlinkt als een heerlijke taart! Ga ik zeker eens zelf proberen!
BeantwoordenVerwijderen