Kruidnoten of pepernoten is een Hollandse lekkernij die eveneens veel bij het Sinterklaasfeest wordt gegeten en dan ook in veel winkels wordt aangetroffen. Vandaag heb ik XXL pepernoten gemaakt en versiert met chocolade en amandelen. Het is erg leuk
en zeker niet moeilijk.
Recept
Voor 25-27 XXL pepernoten
250 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram bruine basterdsuiker
100 gram roomboter
50 ml melk
1,5 eetlepel speculaaskruiden
snufje zout
Garnering
Witte, pure en melkchocolade
Gepelde amandelen, geroosterd
Oven voorverwarmen op 170°C
Recept
Voor 25-27 XXL pepernoten
250 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram bruine basterdsuiker
100 gram roomboter
50 ml melk
1,5 eetlepel speculaaskruiden
snufje zout
Garnering
Witte, pure en melkchocolade
Gepelde amandelen, geroosterd
Oven voorverwarmen op 170°C
- Mix de boter in een beslagkom zacht.
- Kneed met je handen of met de mixer meel, suiker, speculaaskruiden, zout en melk door de boter tot alles goed gemengd is. Het laatste stuk gaat het best met je handen.
- Vorm balletjes, van 2,5 a 3 cm breed, van het deeg en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk de balletjes een beetje aan, zodat ze de vorm van pepernoten krijgen.
- Bak de pepernoten ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
- Zodra de pepernoten afgekoeld zijn, dippen in gesmolten chocolade en garneer met amandelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Bedankt voor je bericht... Hoop je snel terug te zien!!