Chocolade en courgette: Een combinatie voor heerlijk sponzig en zachte cake! Geloof me, je proeft er niks van, maar je hebt wel een über smeuīge chocolade
cake die heerlijk smaakt.
Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij courgette, maar geef deze heerlijke cake zeker een kans!
Recept
150 gram suiker
2 grote eieren
120 ml zonnebloemolie
1 theelepel vanille extract
½ theelepel gember poeder
160 gram zelfrijzende bloem
30 gram ongezoet cacao
½ theelepel baksoda
½ theelepel zout
1 medium grote courgette
100 gram pure chocolade stukjes
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Tips
Als je niet van gember houdt! Mag je deze vervangen door kaneelpoeder.
Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij courgette, maar geef deze heerlijke cake zeker een kans!
Recept
150 gram suiker
2 grote eieren
120 ml zonnebloemolie
1 theelepel vanille extract
½ theelepel gember poeder
160 gram zelfrijzende bloem
30 gram ongezoet cacao
½ theelepel baksoda
½ theelepel zout
1 medium grote courgette
100 gram pure chocolade stukjes
Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Klop de eieren met de suiker met de handmixer voor circa 1 minuut
- Doe de zonnebloemolie, vanille en gember poeder bij.
- Zeef het bloem en de cacao poeder boven het beslag.
- Doe nog baksoda en zout bij en spatel alles goed door elkaar.
- Voeg de geraspte courgette en de chocolade stukjes toe.
- Giet het beslag in een ingevette met bakbapier bekleed bakvorm.
- Bak voor 50 minuten gaar.
- Laat een uur op een rooster afkoelen.
Tips
Als je niet van gember houdt! Mag je deze vervangen door kaneelpoeder.
Hoi, ik heb je genomineerd voor de Liebster Award! http://mijnmixedkitchen.blogspot.nl/2013/11/liebster-award-antwoorden-nieuwe-vragen.html . Groetjes Eslem
BeantwoordenVerwijderenSuper!!
Verwijderen