Recept
voor 12 muffins
190 gram zelfrijzend bloem
100 gram suiker
80 gram zachte boter
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel baksoda
1 theelepel vanille extract
70 gram walnoten, grof gehakt
4 banaan
Verwarm de oven voor op 220 graden. Plaats in elk vakje van het muffinblik een witte vormpjes.
- Zeef bloem, baksoda, kaneelpoeder boven een kom.
- Doe in een andere grote kom geprakte bananen, suiker en zachte boter, meng alles door elkaar met een handmixer.
- Spatel het bloem mengsel erdoor.
- Roer de natte en droge ingrediënten nu met de spatel of houtenlepel goed door elkaar tot een bijna gladde massa.
- Voeg de walnoten toe.
- Vul de vormpjes tot 2/3 met beslag met een ijsschep en bak voor 6 minuten op 220 graden en verlaag de temperatuur dan naar 180 graden.
- Bak nog eens de muffins 15 minuten goudbruin.
- Laat de muffins na het bakken afkoelen op het rooster.
vanwaar die 100 gram suiker, als er in de beschrijving staat slechts gezoet door de banaan zelf??
BeantwoordenVerwijderen